Αναζήτηση

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ…»ΣΠΟΡ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ….ΣΤΕΦΑΝΙΩΝ

  • Ø Για άλλη μια χρονιά επαναλήφθηκε στο μνημόσυνο των Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου το «σπορ» των πάσης φύσεως εκπροσώπων στην κατάθεση στεφανιών.
  • Ø Για άλλη μια χρονιά, ο τιμώμενος προσκεκλημένος ομιλητής (και φέτος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας) ήταν αναγκασμένος να περιμένει υπομονετικά έως ότου παρελάσουν μπροστά του όλα τα στεφάνια όλων των δήμων και αρκετών συλλόγων.
  • Ø Για άλλη μια χρονιά σχολιάστηκε (φυσικά όχι με καλά λόγια) το πόσο αδιαφορούν οι πολλοί για την ουσία της εκδήλωσης προκειμένου να κερδίσουν λίγα δευτερόλεπτα «δόξας» καθώς με την κατάθεση του στεφάνου θα «ξεχωρίσουν» από τους υπολοίπους.
  • Ø Μόνο η «δόξα» αυτή είναι τελικά «άδοξη» καθώς φτάσαμε στο σημείο να καταθέτουν στεφάνια όλοι όσοι παρευρίσκονται και μάλιστα μακριά από τα «φώτα της δημοσιότητας» αφού οι τηλεοπτικές κάμερες και οι φωτογραφικοί φακοί «κλείνουν» μετά από εκείνους που θα έπρεπε να είναι και οι μόνοι που καταθέτουν στεφάνια. Και αναφέρομαι στον εκάστοτε ομιλητή, στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων και στον εκπρόσωπο της Νομαρχίας και της ΤΕΔΚ.
  • Ø Τουλάχιστον ευτυχώς που φέτος ο Σήφης (ένας είναι ο Σήφης που όπως δηλώνει φέτος οργανώνει και τις τελευταίες εκδηλώσεις καθώς του χρόνου θα είναι ένας ευτυχής συνταξιούχος) σκέφτηκε να υπάρχει μια κατάλληλη κατασκευή για να ξεχωρίζουν τα στεφάνια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκπροσώπου της κυβέρνησης, αλλιώς θα είχαν χαθεί κάτω από τα στεφάνια του πολιτιστικού συλλόγου των απανταχού «στεφανολατρών».
  • Ø Με την ευκαιρία και της επερχόμενης επετείου από την Μάχη της Κρήτης επαναλαμβάνω παλαιότερη πρότασή μου. Να κατατίθενται ένα ή δύο στεφάνια και τα αντίστοιχα χρήματα για τα υπόλοιπα να πηγαίνουν σε κάποιο ίδρυμα του Νομού και έτσι να πιάνουν τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου