Αναζήτηση

Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010

Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» ΚΑΙ ΤΑ «ΠΡΑΣΙΝΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ»

  • Ø Κρυφό φόρο για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους που έχουν στεγαστικό δάνειο φέρνει η περικοπή της φοροαπαλλαγής των τόκων των στεγαστικών δανείων. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση στο 20% της έκπτωσης από τον φόρο των τόκων των στεγαστικών δανείων για όλους τους δανειολήπτες.
  • Ø Έτσι για τους περισσότερους φορολογουμένους που έχουν στεγαστικό δάνειο θα εκπίπτει πλέον από τον φόρο μικρότερο ποσό τόκων σε σχέση με το ισχύον καθεστώς, γεγονός που ισοδυναμεί με πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση.
  • Ø Πρόκειται για επιβάρυνση που καθιστά δώρο άδωρο για τη μεγάλη αυτή κατηγορία δανειοληπτών τις μειώσεις φόρου που προκύπτουν για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα από τη νέα φορολογική κλίμακα. Μάλιστα στις επιβαρύνσεις θα πρέπει να προστεθούν και αυτές που θα προέλθουν από τις αλλαγές στον τρόπο έκπτωσης των δαπανών για τα ασφάλιστρα και τις κλασικές οικογενειακές δαπάνες όπως για υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, γυμναστήρια και εστιατόρια. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο να εκμηδενίζεται το όποιο όφελος από τη φορολογική κλίμακα, αλλά να προκαλούνται και πρόσθετες επιβαρύνσεις. (greki-gr.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου