Αναζήτηση

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΤΑ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ» ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

  • Ø Η κοινή λογική λέει πως για να βγεις από την οικονομική ύφεση χρειάζεσαι ανάπτυξη. Και την ανάπτυξη στην οικονομία την δίνει η κατανάλωση. Και για να υπάρχει κατανάλωση πρέπει να έχει χρήματα η πλειοψηφία των πολιτών, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
  • Ø Μόνο έτσι , μπορεί να πέσει ζεστό χρήμα στην αγορά και να κινηθούν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, η οικοδομή, οι εισαγωγείς, οι εξαγωγείς, οι βιοτεχνίες, οι βιομηχανίες (όσες απέμειναν στην Ελλάδα).
  • Ø Δυστυχώς, μέχρι τώρα, τα όσα έχουν ανακοινωθεί επίσημα ή ανεπίσημα από την κυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων, κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Μείωση των εισοδημάτων των μισθωτών και συνταξιούχων, μείωση της ροής χρήματος και πάγωμα της αγοράς σε όλα τα επίπεδα.
  • Ø Και σε ότι αφορά στην Κρήτη, μετά το πλήρες «βάλτωμα» στην αγροτική οικονομία, αναμένεται και το τελειωτικό χτύπημα στην τουριστική οικονομία με την αύξηση του ΦΠΑ. Και η εύλογη απορία στην οποία αποφεύγουν να απαντήσουν οι ερασιτέχνες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, είναι : Πως θα φύγει η χώρα από την οικονομική κρίση, πως θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας , όταν με τα μέτρα που ανακοινώνουν το μόνο άμεσο αποτέλεσμα είναι να «παγώνει» η αγορά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου