Αναζήτηση

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΕΚ ΤΗΣ …ΚΑΛΠΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ «ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ»

  • Ø «Ο λαός είναι έτοιμος για θυσίες για χάρη της πατρίδας», τόνισε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός ο Γιώργος ο Παπανδρέου. Ναι. Ακριβώς όπως το διαβάζετε. Ο λαοπλάνος αφού προεκλογικά έταξε λαγούς με πετραχήλια και αφού σκόρπισε αφειδώς ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες, έχει το θράσος να λέει πως ο λαός που ο ίδιος κορόιδεψε είναι έτοιμος για θυσίες. Και μάλιστα για χάρη της πατρίδας (!!!). Ίσως για τον Γιώργο τον Παπανδρέου η λέξη «πατρίδα» να σημαίνει τα λαμόγια, τα ρεμάλια , τους κερδοσκόπους και όλους εκείνους που οδήγησαν την οικονομία μας σε αυτό το σημείο. Μόνο που ο λαός αυτός τον οποίο είχε επικαλεστεί προεκλογικά και επικαλείται και μετεκλογικά, κάποια στιγμή πρέπει να δώσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταλάβει πως μπορεί «μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», όμως το πότε θα στηθούν και πάλι οι κάλπες και ποιος θα τιμωρηθεί για τα ψέματά του , είναι κάτι που ορισμένες φορές εξαρτάται από αυτόν τον ίδιο τον εξαπατημένο λαό.
  • Ø Πάντως η κυβερνητική προπαγάνδα στην αγωνία της να προωθηθούν όλα αυτά τα μέτρα που – σύμφωνα με την κοινή λογική – οδηγούν την χώρα στην οικονομική καταστροφή, έχει επιστρατεύσει και τις «δημοσκοπήσεις» με τις οποίες ούτε λίγο , ούτε πολύ, οι αθεόφοβοι προσπαθούν να εμφανίσουν τους Έλληνες ως….βιτσιόζους.
  • Ø «Αναγκαίες τις θυσίες βρίσκουν οι Έλληνες» ο ένας τίτλος. «Έτοιμοι για θυσίες οι Έλληνες» ο άλλος τίτλος. «Διατεθειμένοι για περισσότερες περικοπές οι Έλληνες» ένας ακόμη τίτλος «της ντροπής», όπως τον αποκαλώ εγώ και όπως θα έκαναν και όλοι, εάν – για παράδειγμα – έπαιρναν αυτούς τους τίτλους π.χ. Γερμανικά περιοδικά και έγραφαν πως οι Έλληνες είναι …βιτσιόζοι και μαζοχιστές.
  • Ø Και εννοείται πως όλοι αυτοί οι τίτλοι είναι ψευδείς καθώς κρύβουν τις…λεπτομέρειες. Για παράδειγμα η τελευταία «δημοσκόπηση» της ΜRΒ για τη Realnews δημοσιεύθηκε με τίτλο « Έτοιμοι για περισσότερες θυσίες δηλώνουν οι περισσότεροι πολίτες». Και πράγματι η πλειοψηφία (53%) των πολιτών που απαντά στην έρευνα εκτιμά ότι μάλλον/σίγουρα δεν αρκούν τα μέτρα που ελήφθησαν και χρειάζονται επιπλέον . Επίσης σύμφωνα με την ¨δημοσκόπηση» το 58,7% δηλώνει πρόθυμο να υποστεί θυσίες ώστε η χώρα να ανακάμψει !!! Με αυτά λοιπόν τα στοιχεία «βγήκαν» και οι τίτλοι που μας εμφανίζουν όλους ως …μαζοχιστές.
  • Ø Όμως στα «ψιλά γράμματα» πέρασαν τα υπόλοιπα στοιχεία της ίδιας «δημοσκόπησης» που δίνουν μια τελείως διαφορετική εικόνα. Όπως για παράδειγμα : Το 64,3% θεωρεί ότι όσα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση ήταν μάλλον/σίγουρα κοινωνικά άδικα. Το 87,4% είναι αντίθετο με την μείωση των συντάξεων. Το 86,4% είναι αντίθετο με την κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και το 75,4% στο δημόσιο. Το 78,4% είναι αντίθετο με νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Το 87,5% θεωρεί πως η εξεταστική επιτροπή πρέπει να ασχοληθεί με τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων και όχι μόνο της τελευταίας πενταετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου