Αναζήτηση

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ «ΣΧΟΛΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ» ΚΑΙ ΤΟ INTERNET

  • Ø Πριν από πολλά – πολλά χρόνια, την εποχή που τα κορίτσια του Σαββόπουλου περπατούσαν δυό – δυό, στα σχολεία κυκλοφορούσαν κάποια «ημερολόγια – albums» , κυρίως από τα κορίτσια, όπου ζητούσαν από τους και τις φίλους-ες τους να γράψουν κάτι, οτιδήποτε. Αυτά τα προσωπικά ημερολόγια τα έβλεπαν μόνο αυτοί οι «εκλεκτοί» φίλοι και κανείς άλλος, καθώς όχι μόνο τα κλείδωναν με μικροσκοπικά λουκέτα, αλλά και επιπλέον τα έκρυβαν στα πιο απίθανα μέρη για να μην πέσουν στα χέρια των γονιών.
  • Ø Στην σημερινή εποχή για τα παιδιά είναι αδιανόητο να γράφουν σε τέτοια ημερολόγια όταν υπάρχει το facebook και τα διάφορα άλλα ανάλογα στο διαδίκτυο. Με μια τεράστια όμως διαφορά. Στο διαδίκτυο δεν υπάρχει τίποτε το προσωπικό και τίποτε δεν μπορεί να μείνει κρυφό. Όλοι και ειδικά οι νέοι πρέπει να ξέρουν πως από την στιγμή που γράφουν κάτι στο internet , είναι στην διάθεση όλου του πλανήτη.
  • Ø Και δυστυχώς αυτό το μάθημα δεν ξέρω κατά πόσο το «πήρε» η 14χρονη η οποία , τώρα στεναχωριέται που θα βρίσκεται σε άλλο σχολείο , και όπως η ίδια γράφει σε άλλη σελίδα του facebook «το μόνο που με πείραξε ήταν ότι φεύγω από το σχολείο και χάνω αυτούς που αγαπώ…»
  • Ø Μην στεναχωριέσαι μικρή. Έτσι κι αλλιώς μόλις τώρα σαλπάρισες για το ταξίδι της ζωής και εάν επιλέξεις να έχει πολλά λιμάνια μπροστά σου , δυστυχώς αρκετές φορές θα «χάσεις αυτούς που αγαπάς» και θα «ξαναρχίσεις πάλι από την αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου