Αναζήτηση

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ «ΜΑΡΜΑΡΟ»



  • Ø Δεν λέω. Το «διάγγελμα» του Γιωργάκη του Παπανδρέου ήταν αρκετά καλογραμμένο. Είχε λίγο από καταγγελτικό λόγο για εκείνους που θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος μας. Λίγο από συγκίνηση για το μέλλον των παιδιών μας. Λίγο από πατριωτισμό γιατί «απειλείται» η εθνική μας κυριαρχία (αλήθεια γιατί δεν λένε από ποιους και με ποιόν τρόπο απειλείται;). Όμως εκείνο που δεν είχε ήταν η προοπτική για το αύριο.
  • Ø Γιατί ουσιαστικά ο πρωθυπουργός μας , δεν έκανε τίποτε άλλο από εκείνο που έχει γίνει επανειλημμένως στο παρελθόν. Να μας ζητήσει αν σφίξουμε το ζωνάρι (λίγο παραπάνω από ότι παλαιότερα) για να βγούμε από την «μαύρη τρύπα» της οικονομίας. Μόνο που τα ίδια, αλλά με άλλα λόγια τα ακούμε τα τελευταία 30 χρόνια.
  • Ø Πάντως από όλα τα καλοδουλεμένα λόγια του πρωθυπουργού θα σταθώ στο θέμα της αύξησης του φόρου στα υγρά καύσιμα. Και αναρωτιέμαι. Έχετε καταλάβει πως αυτή την αύξηση θα την πληρώσουν εξ ολοκλήρου και με το παραπάνω οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι , άντε και κάποιοι μικρομεσαίοι; Και μπορεί κάποιοι να λένε ένα νούμερο για την αύξηση , όπως το 10-15%, όμως στην πράξη αυτό το ποσοστό σημαίνει περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ το οποίο θα βγει από την «παγωμένη» τσέπη των μη εχόντων.
  • Ø Και για να γίνω ποιο σαφής. Οι έχοντες και κατέχοντες δεν πρόκειται να θιγούν από την αύξηση του φόρου καυσίμων, όχι μόνο γιατί «έχουν και κατέχουν» αλλά και γιατί το όποιο αυξημένο κόστος στα καύσιμα θα το περάσουν είτε στα προϊόντα, είτε στις υπηρεσίες που πωλούν. Και έτσι είναι μαθηματικώς βέβαιο πως – για άλλη μια φορά – μισθωτοί, συνταξιούχοι και μικρομεσαίοι θα κληθούν να πληρώσουν το «μάρμαρο» και οι έχοντες και κατέχοντες θα πληρώσουν στα λόγια με τα οποία προσπάθησε να μας παραμυθιάσει ο πρωθυπουργός μας.
  • Ø Υ.Γ. : Αλίευσα και φιλοξενώ ορισμένες εικόνες που αναρτήθηκαν σε blogs με τις οποίες σχολιάζονται δεόντως τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου