Αναζήτηση

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

1,5 ΕΚΑΤΟΜ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ. 2,6 ΕΚΑΤΟΜ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΕΗ – ΝΕΡΟ – ΤΗΛΕΦΩΝΟ


  • Ø Ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων ο κύριος (κερί και λιβάνι) Δασκαλόπουλος, έβγαινε (και) από τις Βρυξέλλες και δήλωνε πως "Οι έλληνες πολίτες ξέρουν ότι η προσπάθεια προσαρμογής θα είναι επώδυνη -κατανοούν όμως και πόσο αναγκαία είναι. Παρά τις αναπόφευκτες κοινωνικές αντιδράσεις, η κοινή γνώμη στο σύνολό της αναγνωρίζει ότι τα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι μονόδρομος για την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας»
  • Ø Την ίδια ώρα έβγαινε στην δημοσιότητα και η ετήσια έκθεση της VPRC, που αποτυπώνει τους λεγόμενους κοινωνικούς δείκτες (τις αντοχές δηλαδή) των ελληνικών νοικοκυριών και σύμφωνα με την οποία, το 17% του ενήλικου πληθυσμού ή περίπου 1,5 εκατ. άτομα διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Την πρώτη θέση ντροπής κατέχουν, φυσικά, οι άνεργοι με ποσοστό 38,9%, οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα (28,5%), οι αγρότες και ψαράδες με 22,9%, ενώ στην κούρσα της ανέχειας μπήκαν ομαδικά και αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες και βιοτέχνες με 14,6%.
  • Ø Η απίσχνανση του οικογενειακού εισοδήματος, οι απολύσεις εξαιτίας της κρίσης αλλά και η εξανέμιση της όποιας αποταμίευσης οδήγησαν έναν στους τρεις Έλληνες (2,6 εκατ. άτομα) στη δεινή θέση να μην έχουν χρήματα για το ηλεκτρικό, το νερό ή το τηλέφωνο!
  • Ø Από αυτούς (εμάς) έχουν λοιπόν το θράσος να ζητούν θυσίες τα μέλη της κυβέρνησης και του συνδέσμου ελλήνων βιομηχάνων. Όπως άλλωστε από εμάς τους ίδιους ζητούσαν θυσίες και πριν από δέκα – δεκαπέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου