Αναζήτηση

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

  • Ø Το αποτέλεσμα βέβαια των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης ήταν πως – αν και οι περικοπές αφορούσαν τον δημόσιο τομέα – πήραν θάρρος και οι βιομήχανοι και επικαλούμενοι την οικονομική κρίση τίναξαν στον αέρα τις διαπραγματεύσεις με την ΓΣΕΕ για την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.
  • Ø Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ με απίστευτη θρασύτητα έκανε δηλώσεις για «συλλογική ευθύνη στην αντιμετώπιση της κρίσης». Και λέω με θρασύτητα γιατί από την στιγμή που τα κέρδη δεν μοιράζονται συλλογικά, πως τολμάς και λες ότι θα μοιραστούν οι ζημιές;
  • Ø Και βέβαια δεν ξέρω εάν ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης θα μπορούν να αισθάνονται και τόσο ως περήφανοι «σοσιαλιστές» όταν διαφωνούν και τους καταγγέλλουν οι «σύντροφοί» τους σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και τους πλέκει το εγκώμιο ο πρόεδρος των Βιομηχάνων.
  • Ø Και ευλογώντας τα γένια μου – επειδή τα γραπτά μένουν – δεν μπορώ να μην θυμίσω πως όταν εγώ τα έγραφα προεκλογικά, κάποιοι με έλεγαν φανατικό , εμπαθή κλπ κλπ.
  • Ø Με την ευκαιρία, θυμήθηκα και εκείνη την «κοντρίτσα» που είχα με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Χ. και τον πρόεδρο των δασκάλων Χανίων επειδή τους είχα σφηνώσει που έβγαιναν προεκλογικά στα κανάλια ως εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Λοιπόν τότε σε κοινή τους επιστολή την οποία είχε δημοσιεύσει ολόκληρη η στήλη κατέληγαν ως εξής : «…Να είστε σίγουρος κ. Σαραντίδη ότι θα μας ξανασυναντήσετε πρωτοπόρους στους αγώνες των εργαζομένων όποτε και αν χρειαστεί. Ελπίζουμε να σας βρούμε συμπαραστάτη μας.»
  • Ø Τώρα πρέπει να ομολογήσω πως ο πρόεδρος των δασκάλων των Χανίων τιμά – με την στάση του ως συνδικαλιστής όλων των δασκάλων και νηπιαγωγών – την υπογραφή που έβαλε κάτω από την παραπάνω φράση. Όμως προς το παρόν μόνο αυτόν έχω ξανασυναντήσει «πρωτοπόρο στους αγώνες των εργαζομένων». Ελπίζω πως τώρα με την απεργία της ΓΣΕΕ να θυμηθεί τον ρόλο του και το Εργατικό Κέντρο Χανίων.
  • Ø Στην φωτό ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με μια χαρακτηριστική γκριμάτσα δείχνει τα αισθήματά του για τον πρόεδρο του ΣΕΒ λίγο μετά που ο δεύτερος είπε πως συμφωνεί με την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου