Αναζήτηση

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ «ΠΑΡΚΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

  • Ø Δεν λέω καλή η προσπάθεια του Θανάση του Καρούντζου για να γίνει διάλογος και να αποκατασταθεί η άδικη αφαίρεση των ιδιοκτησιών των κατοίκων, αλλά θεωρώ πως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Αποπηγάδι των δήμων Καντάνου, Μουσούρων και Βουκολιών είναι πιο πολύπλοκο από τον τρόπο με τον οποίο «καταπατήθηκαν» οι περιουσίες των ανθρώπων των χωριών Σπίνα, Σέμπρωνας και Παλαιά Ρούματα αντίστοιχα.
  • Ø Στο θέμα θα αναφερθώ αναλυτικότερα σε επόμενες σφήνες, όμως σήμερα πρέπει να αναφέρω μόνο ένα πράγμα. Η ενδιαφερόμενη εταιρεία δεν θέλει να φτιάξει απλά και μόνο ένα αιολικό «πάρκο». Οι τρείς ανεμογεννήτριες αποτελούν απλά την προϋπόθεση για να κατασκευαστεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο που θα παράγει ηλεκτρικό ρεύμα καθόλο το 24ωρο κάνοντας την επένδυση , όχι απλά συμφέρουσα, αλλά κερδοφόρα. Το πώς και το γιατί, την επόμενη εβδομάδα.
  • Ø (Σ.Σ. : Και για όσους επικαλούνται τους «προηγμένους» Ευρωπαίους, βρήκα μια αφίσα από την Γερμανία όπου εκεί έχουν ήδη «καεί» από την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και έχουν πλέον αρχίσει να αντιδρούν παρά του ότι δεν μπορούν να συγκριθούν οι εκεί εκτάσεις γης με τις δικές μας.
  • Ø Το θέμα λοιπόν, δεν είναι πόσα αιολικά ή υβριδικά «πάρκα» εταιρειών υπάρχουν π.χ. στην Γερμανία, αλλά το τι προβλήματα προέκυψαν και το γιατί εκεί πριν από χρόνια έδωσαν σοβαρά κίνητρα για την εγκατάσταση φωτοβολταικών σε κάθε σπίτι, ενώ στην χώρα του άπλετου ήλιου δίνουν κίνητρα σε εταιρείες για …καταστροφή των βουνών. ( Οι παραλίες καταστράφηκαν λόγω του γνωστού τουριστικού μοντέλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου