Αναζήτηση

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • Ø Με την ιδιότητα του υπουργού Άμυνας αλλά και του βουλευτή Θεσσαλονίκης, ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος , στις 9 Ιανουαρίου 2010, μίλησε σε συνεδρίαση του ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτ.Θεσσαλονίκης, όπου και εκεί ζητούν την παραχώρηση του στρατοπέδου Μελά και άλλων. Απολαύστε τα επίμαχα αποσπάσματα της ομιλίας του υπουργού , όπως δημοσιεύεται στην προσωπική του ιστοσελίδα.
  • Ø «Είναι προφανές ότι το μείζον αγαθό που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ως ιδιοκτήτης, είναι η μεγάλη έκταση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας και που είναι ένας χώρος υπερτοπικής προοπτικής. Ο Δήμος Σταυρούπολης έχει το πολύ σημαντικό προνόμιο να είναι ο Δήμος στα όρια του οποίου βρίσκεται η έκταση αυτή, αλλά φυσικά το μέγεθός της υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες του Δήμου Σταυρούπολης και δικαιούχος είναι κάθε πολίτης ο οποίος περιμένει να κάνει χρήση των κοινωνικών, σε τελική ανάλυση, υπηρεσιών που μπορεί να παρασχεθούν στο χώρο αυτό.»
  • Ø «Η τύχη αυτής της έκτασης θα καθορισθεί με απόφαση του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, με μια προγραμματική σύμβαση που πρέπει να συνάψουμε και πρέπει εσείς να δώσετε μια σαφή απάντηση για το ποιος κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι ο αντισυμβαλλόμενος. O Δήμος Σταυρούπολης προφανώς επειδή είναι μέσα στα όριά του, αλλά και ποιος θα είναι ο διαχειριστικός φορέας όλης αυτής της μεγάλης κοινωνικής επένδυσης που θα γίνει στο χώρο αυτό, ώστε να συναφθεί αυτή η προγραμματική σύμβαση η οποία θα περιέχει και όλους τους όρους της χρήσης και της κοινωνικής αξιοποίησης. Kαι αυτή θα εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση, για κύρωση, γιατί δεν πρόκειται να πάρουμε την απόφαση να διαθέσουμε μια τόσο μεγάλη περιουσία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας χωρίς αυτό να εγκριθεί από τη Βουλή των Ελλήνων, για λόγους που όλοι αντιλαμβάνεστε.»
  • Ø «Βεβαίως υπάρχουν ορισμένες υπόγειες δραστηριότητες, η προοπτική δηλαδή ν’ αναπτυχθεί ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, ένα μεγάλο γκαράζ, όπου θα μπορούσε να μετέχει και το ελληνικό Δημόσιο αν γίνει αυτό. Θα μπορούσε το ΤΕΘΑ ως Νομικό Πρόσωπο να διατηρήσει τη συμμετοχή του σε αυτή τη δραστηριότητα.»
  • Ø «Υπήρχε βεβαίως πάντα ο σχεδιασμός για την κατασκευή μερικών μικρών και ήπιων συγκροτημάτων στρατιωτικών κατοικιών. Πρέπει οι Δήμοι της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης αλλά και οι Δήμοι της ανατολικής πλευράς, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού - θ’ απευθυνθώ στη νέα Διοίκηση του Οργανισμού Ρυθμιστικού - να μας υποδείξουν μέσα στους τόσους χώρους που νομικά ή ιστορικά έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, δυτικά ή δυτικότερα ή ανατολικά ή ανατολικότερα, πού μπορεί και ο Στρατός να κάνει αυτές τις περιβόητες στρατιωτικές κατοικίες, που είναι σημαντικές για το μετατιθέμενο και διαρκώς μετακινούμενο προσωπικό το οποίο δε μπορεί να διανυκτερεύει αλλού. Κάπου πρέπει να υποδειχθεί στο Στρατό να κάνει τις κατοικίες αυτές.»
  • Ø «Στο θέμα του «Παπακυριαζή» στον Εύοσμο, εκεί το πρόβλημα θα το δούμε όπως το έχετε διατυπώσει στο έγγραφο, δε νομίζω να υπάρχει κάποιο αξεπέραστο ζήτημα. Η μετεγκατάσταση έχει ένα κόστος. Εάν μπορέσουμε να καλύψουμε το κόστος μετεγκατάστασης και υποδειχθεί και ο χώρος μέσα από μια συζήτηση που μπορούμε να την οργανώσουμε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου