Αναζήτηση

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΣΤΡΑΤ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΝΙΩΝ : «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ…ΠΗΔΗΜΑ»

  • Ø Πανέτοιμοι για να δώσουν «μάχη» πήγαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αλλά και εκπρόσωποι φορέων στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου Χανίων. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι είχαν ήδη ετοιμάσει τις ομιλίες τους για να κατακεραυνώσουν τον δήμαρχο και να ζητήσουν (ως συνηθίζουν) την παραίτησή του.
  • Ø Όμως πανέξυπνος ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης τους βγήκε από «αριστερά» και άρον-άρον έψαχναν τα λόγια τους. Και βέβαια το μεγάλο πρόβλημα με την εισήγηση του δημάρχου, για την παραχώρηση κατά κυριότητα ολόκληρου του στρατοπέδου για να γίνει μητροπολιτικό πάρκο με ένα σχολείο, δεν θα το έχουν οι Αντώνης Σχετάκης και Νίκος Παπαντωνάκης.
  • Ø Το μεγάλο πρόβλημα θα το έχει η αξιωματική αντιπολίτευση και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι πανηγύρισαν την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας την οποία και περιέφεραν ως απόδειξη του τι καλή είναι η σημερινή κυβέρνηση και τι κακός είναι ο δήμαρχος Χανίων.
  • Ø Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το …πήδημα για το πώς ερμήνευσαν την «απάντηση» του Βαγγέλη του Βενιζέλου. Εφόσον ο υπουργός γνώριζε τι υπόγραφε και εφόσον τόσο η παράταξη του ΠΑΣΟΚ στον δήμο, όσο και οι βουλευτές, είναι βέβαιοι πως ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος θα δώσει ολόκληρο το στρατόπεδο στον δήμο και χωρίς ανταλλάγματα, φαντάζομαι πως δεν χρειάζεται τίποτε άλλο από το να πάνε όλοι μαζί στον υπουργό στην Αθήνα, να τον βεβαιώσουν για την ομοψυχία και να υπογραφεί το σχετικό παραχωρητήριο.
  • Ø Μόνο που πολύ φοβούμαι ότι μετά τους πανηγυρισμούς του στυλ «τέλος καλό όλα καλά, επιτέλους λύθηκε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την τοπική κοινωνία» κλπ, τώρα που ήρθε η ώρα για το …ταμείο, θα προκύψει η «οικονομική κρίση εξ αιτίας της οποίας υπάρχουν και οι ανάγκες του στρατού» .
  • Ø Και μάλιστα πολύ φοβούμαι πως θα προκύψουν και νομικές διαμάχες για την παραχώρηση «κατά χρήση» ή «κατά κυριότητα» που σχετίζονται με την πονηριά της «απάντησης» του υπουργού στην οποία γίνεται λόγος για «προγραμματική σύμβαση».
  • Ø Για να μην πω ότι θα ανακαλυφθεί ξαφνικά και πως το στρατόπεδο Μαρκοπούλου (όπως και τα άλλα στρατόπεδα) ανήκουν στην ακίνητη περιουσία του «Ταμείου Εθνικής Άμυνας» που ιδρύθηκε το 1996. Και επειδή κάποιοι ίσως αποκαλέσουν υπερβολικούς και κακεντρεχείς τους φόβους που εκφράζω, διαβάστε την επόμενη «σφήνα» και το μόνο που αληθινά ελπίζω είναι να…διαψευστούν αυτοί οι φόβοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου