Αναζήτηση

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

ΜΠΑΤΖΕΛΗ-ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΤΗΝ «ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΉΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Φαίνεται απίστευτο, αλλά όπως με πληροφόρησαν, είναι απόλυτα αληθινό και δείχνει πως εννοεί τον «διάλογο» η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  • Ø Την Δευτέρα ο Χανιώτης βουλευτής, ο Χρήστος ο Μαρκογιαννάκης , έδωσε στην δημοσιότητα μια επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή προς την υπουργό την Κατερίνα την Μπατζελή για το θέμα των αποζημιώσεων των ελαιοπαραγωγών των Χανίων από την ολοκληρωτική φετινή καταστροφή λόγω της καρπόπτωσης.
  • Ø Μάλιστα στην ερώτηση αναφερόταν στην σύσκεψη της 20ης Ιανουαρίου στην Αθήνα με τον Μιχάλη τον Καρχιμάκη τονίζοντας πως – παρουσία και των τριών άλλων βουλευτών, εκπροσώπων των αγροτών και της αυτοδιοίκησης των Χανίων – ο υφυπουργός είχε δείξει κατανόηση και ούτε λίγο , ούτε πολύ είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει ίδια αντιμετώπιση με εκείνη των ελαιοκαλλιεργητών σε άλλους έξη Νομούς όπου δόθηκαν κατεξαίρεση αποζημιώσεις.
  • Ø ( Εδώ πρέπει πλέον να αποκαλύψω ότι και άλλοι διέρρεαν μόλις ήρθαν στα Χανιά ότι επίκεινται οι κατεξαίρεση αποζημιώσεις αλλά δεν πρέπει να το πούμε γιατί θα ξεσηκωθούν και θα ζητά και η υπόλοιπη Κρήτη. Και επειδή κάτι είχε ψυλλιαστεί και ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ ο Ζαχαρίας ο Σπυριδάκης είχε αφήσει μπηχτές για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι).
  • Ø Επανέρχομαι στην ερώτηση του Χρήστου του Μαρκογιαννάκη, ο οποίος απλώς υπενθυμίζει ότι η προθεσμία που είχε ζητήσει ο υφυπουργός για να δώσει τις απαντήσεις πέρασε και όπως έγραψα και στην προηγούμενη στήλη «ούτε ένα γράμμα ούτε ένα τηλέφωνο».
  • Ø Ε, λοιπόν, έμαθα ότι η επίκαιρη αυτή ερώτηση είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Βουλή το πρωί της Πέμπτης 4 του μηνός, αλλά τελικά δεν θα συζητηθεί γιατί και οι δύο (!!!) , δηλαδή και η Κατερίνα η Μπατζελή αλλά και ο Μιχάλης ο Καρχιμάκης δήλωσαν πως έχουν «κώλυμα» και δεν θα μπορέσουν να παραστούν για να απαντήσουν.
  • Ø Και επειδή έχω την αίσθηση πως πέφτει χοντρό δούλεμα. Και επειδή τις συνέπειες από την καταστροφή της σοδειάς θα την νοιώσουμε όλοι μας – και κυριολεκτώ στο όλοι μας – την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο. Και επειδή στην εν λόγω σύσκεψη με τον Μιχάλη τον Καρχιμάκη ήταν και οι τέσσερεις Βουλευτές καθώς επίσης και οι εκπρόσωποι της Νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και επειδή αυτοί απαρτίζουν και το άτυπο συντονιστικό όργανο του Νομού Χανίων. Και επειδή και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει πάρει πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες (ο Χαράλαμπος ο Κουκιανάκης το μόνο που δεν έχει κάνει είναι να προσφύγει στα Ευρωπαικά Δικαστήρια). Αναρωτιέμαι.
  • Ø Μήπως πρέπει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση να καλέσει σε άμεση σύσκεψη το άτυπο συντονιστικό όργανο (με την παρουσία και των εκπροσώπων των αγροτών που ήταν στην σύσκεψη) και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του έναντι των ελαιοπαραγωγών των Χανίων ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου