Αναζήτηση

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ….ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Την τελευταία πρωτοχρονιάτικη πίτα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων έκοψε την πρωτοχρονιά ο Γρηγόρης ο Αρχοντάκης. Και να τονίσω πως πρόκειται για την τελευταία πίτα της «Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης» γιατί κατά πως δείχνουν τα πράγματα . πρωτοχρονιάτικη πίτα στην Νομαρχία Χανίων θα κοπεί και την πρώτη ημέρα του 2011. Και η πίτα αυτή μπορεί να μην κοπεί από κάποιον Νομάρχη, αλλά σίγουρα θα κοπεί από κάποιον...Αντιπεριφερειάρχη.
  • Ø Και αυτό καθώς μπορεί να μην έχουν ξεκαθαρίσει οι προτάσεις της κυβέρνησης για την διοικητική μεταρρύθμιση και σε ότι αφορά στο θέμα των περιφερειών, όμως πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως οι σημερινοί Νομοί θα αποτελέσουν Περιφερειακά διαμερίσματα (κάτι ανάλογο με τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα). Οι νομαρχίες θα διατηρηθούν ως αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Περιφέρειας και οι σημερινοί νομάρχες θα γίνουν αντιπεριφερειάρχες.
  • Ø Έτσι και σε ότι αφορά στην Κρήτη ο Περιφερειάρχης που – είναι σίγουρο – ότι θα εκλεγεί στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010 θα έχει και τέσσερεις αντιπεριφερειάρχες. Βέβαια ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τους αντιπεριφερειάρχες θα τους επιλέγει ο ίδιος (όπως κάνουν σήμερα οι νομάρχες με τους αντινομάρχες) ή εάν θα εκλέγονται απευθείας από τους πολίτες (όπως έγινε έως τώρα με τους νομάρχες). Όπως και να γίνει , ο ρόλος του αντιπεριφερειάρχη θα είναι σημαντικός και φαντάζομαι πως το “ενδιαφέρον” για την “κατάληψη” της θέσης θα είναι έντονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου