Αναζήτηση

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010

ΕΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ …ΕΞΩ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ …

  • Ø «Έξω οι κλέφτες...έξω οι λωποδύτες» φώναζε ο Ντίνος ο Ηλιόπουλος στην ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης» όταν στον ρόλο του τίμιου λογιστή ανακάλυψε πως στην εταιρεία που εργαζόταν , μια ομάδα υπαλλήλων τηρούσε διπλά βιβλία και έκανε μεγάλες καταχρήσεις.
  • Ø «Έξω οι κλέφτες…έξω οι λωποδύτες» φωνάζει σήμερα ο απλός πολίτης καθώς έχει φτάσει στο αμήν βλέποντας την διαφθορά να μην έχει αφήσει τίποτε όρθιο και – για να μείνω στην φιλμογραφία του Ηλιόπουλου – όσοι επιμένουν να είναι τίμιοι θα μπορούσαν να παίξουν στην ταινία «Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος».
  • Ø Αφορμή για τα παραπάνω ήταν η συγκεκριμένη είδηση στην χθεσινή «Ελευθεροτυπία» : «Non papers, με βάση τα οποία καταγγέλλεται εκτεταμένη λειτουργία μεγάλου κυκλώματος προώθησης και πώλησης πολλών συγκεκριμένων φαρμάκων σε όλη την Ελλάδα μέσω δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, με τη συνδρομή διοικητών, γιατρών και φαρμακοποιών, βρίσκονται στα χέρια της «Ε» και, σύμφωνα με την καταγγελία, στα χέρια εισαγγελέα, καθώς και στο γραφείο του πρωθυπουργού.»
  • Ø «Στα σημειώματα αυτά περιλαμβάνονται εκτενείς αναφορές για: - Φάρμακα που δεν... καταναλώνονται και απαιτείται «ανεύρεση ιατρών για παραγγελία». - Φαρμακοποιούς που προκαλούν «προβλήματα» καθώς έβαλαν «άλλες εταιρείες». - Ανθρώπους διοικητών που εξ αυτού του λόγου και μόνον ορίζονταν πρόεδροι σε επιτροπές-κλειδιά. - Ονόματα, διευθύνσεις και κινητά τηλέφωνα διοικητών νοσοκομείων, γιατρών και πανεπιστημιακών, φαρμακοποιών κ.ά. - Λεπτομέρειες για τα πολιτικά αλλά και τα... αθλητικά πιστεύω συγκεκριμένων γιατρών με τους οποίους «έγινε επικοινωνία». Το κύκλωμα, σύμφωνα με τα σημειώματα, εμφανίζεται να έχει λεπτομερή εσωτερική πληροφόρηση για το πώς διακινούνται τα φάρμακα μέσα στα νοσοκομεία ώστε στη συνέχεια να προσεγγίζει τους κατάλληλους ανθρώπους για να προωθηθούν συγκεκριμένα φάρμακα.»
  • Ø Και μετά ο απλός πολίτης που ακούει τα γνωστά για τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος , για την περικοπή των δαπανών, για το ότι θα πάρει σύνταξη στα 70 – 80 – 90 είναι δυνατόν να μην φωνάζει «έξω οι κλέφτες…έξω οι λωποδύτες»; Όμως το θέμα είναι το ποιος τον ακούει…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου