Αναζήτηση

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ

  • Ø Τον Δεκέμβρη που είχα πάει στην Αθήνα, έκανα δημοσιογραφικό «κονέ» με τα περιστέρια του Συντάγματος (που βλέπουν και ακούν πολλά) και ένα από αυτά μου έστειλε μήνυμα πως επίκειται η αντικατάσταση και ο διορισμός νέων διοικητών στα νοσοκομεία. Μάλιστα με προειδοποίησε πως, για να δοθεί η σχετική λαβή στο υπουργείο υγείας, θα διαβάσετε και θα δείτε πολλές και διάφορες «αποκαλύψεις» από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, περί των πολλών κακών που ξαφνικά θα ανακαλυφθούν να συμβαίνουν στα νοσοκομεία όλης της χώρας.
  • Ø Φυσικά και εγώ του έστειλα αμέσως μήνυμα πως σε ότι αφορά στο Νοσοκομείο Χανίων, το θέμα δεν μας αγγίζει καθώς έχουμε διοικητή. Και μάλιστα έναν άνθρωπο που – στους μήνες που έχει αναλάβει – δεν έχει δώσει λαβή για το παραμικρό σχόλιο. Επιπλέον του έστειλα και συννημένο για τους λόγους για τους οποίους οι μανδαρίνοι του υπουργείου υγείας δεν πρέπει καν να μπουν στον κόπο να ασχοληθούν με την θέση του διοικητή του νοσοκομείου Χανίων. Πιο συγκεκριμένα του είπα πως ο Κώστας ο Δανδουλάκης :
  • Ø Έχει διακριθεί για τους χαμηλούς τόνους που κρατά , για την εργατικότητα και για την καλή συνεργασία με όλους τους πολιτικούς, κομματικούς , ιατρικούς, νοσηλευτικούς κλπ φορείς.
  • Ø Επιπλέον αποτελεί την πλέον συμφέρουσα λύση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης οικονομικής συγκυρίας, καθώς – ως συνταξιούχος του λιμενικού – παίρνει την σύνταξή του και δεν επιβαρύνει παρά ελάχιστα τον τομέα της υγείας καθώς απαγορεύεται να πάρει τον κανονικό μισθό του διοικητή, τον οποίο θα πάρει – ολόκληρο – κάποιος άλλος στην θέση.
  • Ø Και σε τελευταία ανάλυση , με την προϋπηρεσία που έχει (και στο νοσοκομείο και στο λιμενικό) έχει αποδείξει πως τα καταφέρνει στις «φουρτούνες» αλλά και στην διαχείριση κρίσεων (που αναμένονται). Έτσι – είπα στο περιστέρι να μεταφέρει σε όσους συχνάζουν στο κτίριο πάνω από τους τσολιάδες – πως θα είναι καλύτερα να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της υγείας και όχι με τις…καρέκλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου