Αναζήτηση

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΟΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η…ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΓΣΕΕ

  • Ø Άκουγα τον υφυπουργό εργασίας τον Γιώργο τον Κουτρουμάνη να λέει στην Βουλή πως κόπηκαν 200.000 θέσεις κοινωνικού τουρισμού επειδή πέρυσι χρησιμοποίησαν λιγότεροι Έλληνες το πρόγραμμα και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Μα κε Κουτρουμάνη, θεωρείτε όλους τους Έλληνες…χαχόλους ; Σε τι επιβαρύνεται ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας εάν βάλετε 750.000 θέσεις και τελικά υπάρξουν 500.000 κοινωνικοί τουρίστες;
  • Ø Βέβαια εκεί που με κούφανε ο υφυπουργός ήταν όταν ισχυρίστηκε πως κάποιοι που έπαιρναν τα εισιτήρια δεν τα χρησιμοποιούσαν και έτσι τα στερούσαν από άλλους. Μα ίσα – ίσα τώρα με τις μειωμένες θέσεις υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει αυτό. Και εννοείται πως απολαύσαμε στο κανάλι της Βουλής μια «πάπια» όταν ο ερωτών βουλευτής, ο Γεράσιμος ο Γιακουμάτος του μετέφερε τις αντιδράσεις των τουριστικών φορέων για το πλήγμα που θα υπάρξει στις τουριστικές περιοχές γενικότερα.
  • Ø Τι είπατε ; Το θέμα δεν αφορά μόνο τους τουριστικούς φορείς αλλά και τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που θα στερηθούν τις διακοπές ενώ και από τις κρατήσεις τους χρηματοδοτείται το πρόγραμμα χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός ; Δυστυχώς αυτά φαίνεται πως αποτελούν ψιλά γράμματα για την ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και για τα Εργατικά Κέντρα που κάνουν ότι και ο υφυπουργός. Την «πάπια».
  • Ø Πάντως την αλήθεια φαίνεται πως την είπε ο προεδρεύων του ΔΣ του Ο.Ε.Ε. Σπ. Στάμου (εκ μέρους της ΓΣΕΕ), ο οποίος στην διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, αποκάλυψε πως το ΙΚΑ χρωστάει στην Εργατική Εστία 650 εκατομμύρια ευρώ (από τη συνείσπραξη), ενώ ισχυρίστηκε ότι από το υπουργείο εστάλη «μήνυμα» ότι ενδέχεται το ΙΚΑ για τη νέα χρονιά να μην μπορεί να αποδώσει φράγκο στον Οργανισμό!
  • Ø Και επειδή τα γραφεία του Οργανισμού Εργατικής Εστίας , ουσιαστικά, συστεγάζονται με τα Εργατικά Κέντρα, μήπως υπάρχει κάποιος να πει κάτι; Έστω για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του; Eάν υπάρχει κανείς δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου