Αναζήτηση

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«ΞΕΒΑΛΤΩΝΟΥΝ» ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ; ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ» Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  • Ø Φαίνεται πως γελάστηκαν όσοι θεωρούσαν ότι ο Θανάσης ο Καρούντζος επανήλθε στην Κρήτη – ως περιφερειάρχης – προκειμένου απλώς και μόνο , να διαχειριστεί την περιφέρεια έως ότου γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του αιρετού περιφερειάρχη.
  • Ø Ο ίδιος – επιβεβαιώνοντας την Κρητικοποίησή του – ως Θανάσης Καρουντζάκης, δείχνει αποφασισμένος να αφήσει την δική του σφραγίδα ως ο τελευταίος διορισμένος περιφερειάρχης, ο οποίος όμως, ασχολήθηκε με το σύνολο του νησιού από την μια άκρη μέχρι την άλλη, δίνοντας ή έστω προσπαθώντας να δώσει λύσεις.
  • Ø Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύσκεψη στο δημαρχείο Χανίων, όπου το ενδιαφέρον του περιφερειάρχη και των στελεχών του για το σύνολο των θεμάτων που του έθεσαν ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης και τα στελέχη του δήμου ήταν έντονο. Ειδικά όταν διαπίστωσαν πως τα περισσότερα από τα θέματα ήταν όχι απλά ώριμα αλλά υπερώριμα και πολύ καλά προετοιμασμένα. Ας δούμε μερικά από αυτά :
  • Ø Δημοτική Αγορά : Το έργο αποκατάστασης του κτιρίου (κόστους 8-10 εκατομ ευρώ) μπορεί να σπάσει σε μικρότερα έργα τα οποία μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα αστικής ανάπλασης που θα αφορούν στο σύνολο της παλιάς πόλης (πλην της Σπλάντζιας στην οποία έγινε ήδη το πρόγραμμα), μαζί με άλλα έργα πυροπροστασίας κλπ. Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, μαζί με την ανάδειξη του επιπρομαχώνα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού.
  • Ø Κυκλοφοριακή μελέτη : Η μελέτη που είναι έτοιμη από το 2006 θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες με ευθύνη του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, ενώ μετά από παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει δοθεί η δέσμευση πως η εφαρμογή της θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.
  • Ø Παλιό Τελωνείο : Η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου ως χώρος πολιτισμού για να στεγάσει και το ΔΗΠΕΘΕΚ είναι έτοιμη και το έργο είναι απολύτως ώριμο για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
  • Ø Κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου : Το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα θα γίνει – επιτέλους - συνάντηση του Γ.Γ.Α. με τους αρμοδίους φορείς των Χανίων με την ελπίδα πως θα βρεθεί τρόπος για να λειτουργήσει ,έστω και μετά από έξη χρόνια από τότε που κατασκευάστηκε.
  • Ø Στέγαση βιβλιοθήκης Ελ.Βενιζέλου σε “ψυγείο” : Μόλις ο Θανάσης ο Καρούντζος ενημερώθηκε για τα προσκόμματα της Κτηματικής Εταιρείας του δημοσίου για την παραχώρηση ή ενοικίαση στον δήμο Χανίων του κτιρίου δίπλα στην δημοτική αγορά – γνωστού και ως “ψυγείο” για την στέγαση της βιβλιοθήκης του Ελ.Βενιζέλου πρότεινε να σταλεί ένα έγγραφο που να υπογράφει και ο ίδιος στα κεντρικά της Κ.Ε.Δ. και στον πρόεδρο της Βουλής επισημαίνοντας πως το θέμα έχει μεγάλη σημασία καθώς αφορά στην στέγαση της βιβλιοθήκης του εθνάρχη.
  • Ø Οφειλές Περιφέρειας σε προγραμματικές συμβάσεις : Μόλις ο Άρης ο Παπαδογιάννης τον ενημέρωσε για τις οφειλές της περιφέρειας βάση της προγραμματικής σύμβασης για το ΚΑΜ (70.000 ευρώ) και βάση της προγραμματικής σύμβασης για το γραφείο της παλιάς πόλης των Χανίων (28.000 ευρώ) , ο περιφερειάρχης έστειλε άμεσα με fax τον πίνακα στην αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας και έδωσε εντολή να αποπληρωθεί ένα τμήμα των οφειλών και το υπόλοιπο σε ένα τρίμηνο. «Πρέπει να τελειώνουμε με τα χρέη μας» ακούστηκε να λέει από το τηλέφωνο στην υπάλληλο.
  • Ø Αντλιοστάσια ΔΕΥΑΧ σε παλιό λιμάνι : Ο κ. Στεργιάννης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη – εκτός του θέματος του βιολογικού καθαρισμού – και για την ανάγκη ενός έργου που αφορά σε δύο αντλιοστάσια στο παλιό λιμάνι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Χωρίς δεύτερη κουβέντα ο Θανάσης ο Καρούντζος κατάλαβε την σπουδαιότητα του έργου και είπε ότι μόλις γίνει η προκήρυξη θα ενταχθεί στο ΠΕΠ.
  • Ø Διαχείριση απορριμμάτων : Όμως ο περιφερειάρχης ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος στα θέματα που αφορούν στην διαχείριση των απορριμμάτων. Έτσι – εκτός των άλλων - έδειξε έντονο ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση του σταθμού μεταφόρτωσης που θέλει να κάνει η ΔΕΔΙΣΑ σε περιοχή του δήμου Ελ.Βενιζέλου αλλά και για την προμήθεια της επιχείρησης με έναν τεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων.
  • Ø Συμπερασματικά δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης χαρακτήρισε την σύσκεψη ως από τις πλέον χρήσιμες , τουλάχιστον , στα χρόνια που είναι δήμαρχος. Και σίγουρα όλα θα ήταν όμορφα, εάν δεν υπήρχε και ένα μελανό σημείο για τον Θανάση τον Καρούντζο κάνοντάς τον να πει μπαίνοντας στο γραφείο του δημάρχου πως είναι η χειρότερη μέρα της ζωής του.
  • Ø Βλέπετε δεν είναι και λίγο να κινδυνεύεις να καταστραφείς επαγγελματικά και να μην έχεις να ζήσεις την οικογένειά σου για τα «κερατιάτικα» αλλονών. Ο λόγος βέβαια για τα χρέη που έχει ο ΟΑΔΥΚ προς ταμεία και πολλούς άλλους, τα οποία σε έναν βαθμό οφείλονται και στα χρέη που έχουν οι δήμοι αλλά και άλλοι φορείς προς τον ΟΑΔΥΚ.
  • Ø Θα μου πείτε , που εμπλέκεται ο περιφερειάρχης ; Μα ο περιφερειάρχης είναι και πρόεδρος του ΟΑΔΥΚ , που είναι Ιδιωτικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πρόβλημα να το φορτώνεται ο Θανάσης ο Καρούντζος, ο οποίος – ως επαγγελματίας (φαρμακοποιός) – χρειάζεται και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα τις οποίες δεν τις δίνουν (λόγω των χρεών του ΟΑΔΥΚ) και με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το φαρμακείο από το οποίο ζει ο ίδιος και η οικογένειά του. Ντροπή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου