Αναζήτηση

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ…ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ …ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ




  • Ø Διακινδυνεύοντας να με «γδάρουν» (κατά σειρά εμφανίσεως, σύζυγος, φίλες και συναδέλφισες) δεν μπορώ να μην παρατηρήσω πως τέσσερεις μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων από την κυβέρνηση του Γιώργου του Παπανδρέου και τα μεγαλύτερα προβλήματα εμφανίζονται στους τομείς την ευθύνη των οποίων έχουν …γυναίκες.
  • Ø Η Κατερίνα η Μπατζελή, ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αν και αρχικά θεωρήθηκε πως με την προηγούμενη ενασχόλησή της με αγροτικά θέματα, ως ευρωβουλευτής, θα είχε καλή πορεία, φαίνεται πως σκόνταψε για τα καλά στον σκόπελο των αγροτικών κινητοποιήσεων. Μάλιστα οι κινήσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν δείχνουν πως πρόκειται για μια υπουργό η οποία θα καταφέρει να ανταπεξέλθει όταν έρθουν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες (γιατί είναι βέβαιο πως θα έρθουν) και είναι βέβαιο πως αντιμετωπίζει πρόβλημα.
  • Ø Η Άντζελα Γκερέκου, ως υφυπ. Πολιτισμού και τουρισμού , αρμόδια για τον τουρισμό, μπορεί να διαθέτει πανέμορφα μάτια, αλλά αποδεικνύει πως «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας». Η τουριστική προβολή του ΕΟΤ για το 2010 είναι ανύπαρκτη. Τα γραφεία του ΕΟΤ σε διάφορες χώρες κλείνουν. Ματαιώθηκε η Ελληνική παρουσία σε πολλές τουριστικές εκθέσεις που είναι σημαντικές για την χώρα μας. Και σαν να μην έφταναν αυτά που οδηγούν στην μείωση των τουριστών από το εξωτερικό. Περικόπτονται και οι δικαιούχοι του κοινωνικού τουρισμού προκειμένου να μειωθεί (!!!) και ο εσωτερικός τουρισμός.
  • Ø Θα μου πείτε. Όταν η κυβέρνηση δια της αρμόδιας υπουργού τα έχει κάνει μαντάρα στον αγροτικό τομέα που αποτελεί το ένα πόδι στο οποίο στηρίζεται η οικονομία της Ελληνικής περιφέρειας. Και όταν πάλι η κυβέρνηση , δια της αρμόδιας υφυπουργού, κάνει ότι μπορεί για να μην υπάρχει τουρισμός , που αποτελεί το άλλο πόδι στο οποίο στηρίζεται η οικονομία της Ελληνικής περιφέρειας, τι άλλο απομένει.
  • Ø Και όμως. Υπάρχει και η διαβόητη Τίνα Μπιρμπίλη , η οποία ως υπουργός Περιβάλλοντος δίνει τροφή για να γεμίζουν τις ιστοσελίδες τους – και όχι μόνο – όλα τα blogs αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία δεν έχουν κάποια (μικρή ή μεγάλη, έμμεση ή άμεση) εμπλοκή, οι εταιρείες που έχουν φτιαχτεί για να «αξιοποιήσουν» τις «Ανανεώσιμες Πηγές Εσόδων». Με την κα Μπιρμπίλη θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε άλλη «σφήνα» αλλά δεν μπορώ να μην σας μεταφέρω ένα «δείγμα» από την «πολιτική» της.
  • Ø Η κα Τίνα Μπιρμπίλη, έθεσε πρόσφατα σε διαβούλευση σχέδιο νόμου που τροποποιεί το ν. 2939/2001 για τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών και άλλων προϊόντων. Η πεμπτουσία του σχεδίου νόμου της κας Μπιρμπίλη ή τέλος πάντων όποιου την «έψησε» να το υιοθετήσει, είναι η δημιουργία ενός νέου κρατικού Οργανισμού που θα αποκαλείται Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών και Άλλων Προϊόντων, με 30 κρατικούς υπαλλήλους, για τους οποίους μάλιστα προβλέπεται και ειδική επιδοματική πολιτική (!!!), με Πρόεδρο βέβαια, μέλη Δ.Σ., Γενικό Διευθυντή, Συμβούλους, γραφεία, εξοπλισμό και…λοιπά έξοδα! Ο Οργανισμός αυτός, με την πολυτελή σύνθεσή του, υποτίθεται θα συντονίσει το έργο της εναλλακτικής διαχείρισης, έργο που σήμερα γίνεται από το Γραφείο Εναλλακτικής Διαχείρισης του Υπουργείου, με 2-3 υπαλλήλους και που θα μπορούσε κάλλιστα, όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι που έχουν κοινό νου, το Γραφείο αυτό, να αναβαθμιστεί σε Διεύθυνση Εναλλακτικής Διαχείρισης, με τις κατάλληλες αρμοδιότητες, χωρίς προβλέψεις άλλων δαπανών και πολυάνθρωπων σχημάτων και στο πλαίσιο λειτουργίας του νέου Υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει θαυμάσια ο συντονιστικός ρόλος των συστημάτων.
  • Ø Α !!! Υπάρχει και η Λούκα η Κατσέλη, η οποία ως υπουργός οικονομίας κλπ έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Και εκεί που όλοι έλεγαν πως η κα Κατσέλη ως «παλιά καραβάνα» θα απέφευγε τις «πατατιές» ήρθε η ιστορία με την αποκάλυψη πως επρόκειτο να διοριστεί ως ειδικός γραμματέας…ο κουμπάρος της υπουργού. Βέβαια η Λούκα η Κατσέλη, μάλλον ξεπέρασε γρήγορα την φουρτούνα και αποτελεί και φαίνεται πως αποτελεί και την μοναδική ελπίδα για τις γυναικείες παρουσίες στην κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου