Αναζήτηση

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ : «ΒΑΦΤΙΣΑΝ» ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΩΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ»

  • Ø Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι αγροτικές κινητοποιήσεις η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επαναλαμβάνει πως όλα τα προβλήματα θα συζητηθούν (και θα λυθούν;) στον «κοινωνικό διάλογο» στις 25 και 26 Ιανουαρίου στο Ζάππειο. Μάλιστα χθες ανακοίνωσε και το «πρόγραμμα» του «κοινωνικού διαλόγου».
  • Ø Ε λοιπόν, αυτό που ανακοινώθηκε δεν είναι τίποτε άλλο από το πρόγραμμα ενός συνεδρίου. Και μάλιστα με ομιλητές τους Χρήστο Πολυζωγόπουλο, Κατερίνα Μπατζελή, Λούκα Κατσέλη και τον υπουργό Γεωργίας της Πορτογαλίας (!!!). Επίσης προβλέπονται «παρεμβάσεις» εκπροσώπων κομμάτων και φορέων. Και όλα αυτά σε τρεισήμισι σχεδόν ώρες , από τις 10,30 π.μ. έως τις 2 μμ !!!
  • Ø Α ναι, μην το ξεχάσω. Στο πρόγραμμα προβλέπεται και «κοινωνικός διάλογος» για δύο ώρες την Δευτέρα (και τι ώρες !!! 3 μμ – 5μμ) και δύο ώρες την Τρίτη (9,30 πμ – 11,30 πμ), στο πλαίσιο παράλληλων συνεδριών «ομάδων εργασίας» !!! Με απλά λόγια και για όσους γνωρίζουν από…συνέδρια , οι …σύνεδροι θα χωριστούν σε ομάδες που κάθε μια θα συζητά ένα ξεχωριστό θέμα και εκεί, όπως αναφέρει το πρόγραμμα της κας Μπατζελή θα υπάρχει «Δυνατότητα τοποθέτησης / συμμετοχής εκπροσώπων φορέων και κοινωνικών εταίρων».
  • Ø Και μετά φταίνε οι αγρότες που λένε πως δεν θα συμμετάσχουν σε αυτό το συνέδριο – «διάλογο» ; Νομίζω πως και η ΓΕΣΑΣΕ θα πρέπει να επανεξετάσει την στάση της στο θέμα αυτό, αναγνωρίζοντας τέλος πάντων , πως θα παρευρεθεί σε ένα διήμερο συνέδριο και όχι σε «κοινωνικό διάλογο».
  • Ø Και πριν κλείσω, έχω να εκφράσω μια απορία προς την κα Κ.Μπατζελή και τον κ.Μ.Καρχιμάκη. Όταν οι αγρότες σας λένε πως έχουν το ένα ή το άλλο αίτημα, τους παραπέμπετε στον «κοινωνικό διάλογο». Όταν στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» βάλατε ότι θα μειωθεί η συμμετοχή του κράτους στον ΟΓΑ και θα αυξηθεί η εισφορά των αγροτών (1,5 δις ευρώ επιπλέον), γιατί δεν περιμένατε να μπει και αυτό το θέμα στον «κοινωνικό διάλογο» ;

1 σχόλιο:

  1. Ως αγρότης είμαι ευτυχής.
    Οι αγροτικοί μας αγώνες, τώρα δικαιώνονται.
    Διότι βρεθήκαμε με συμπαραστράτια τη Πετρούλα.
    Του κακού μας καιρού.
    Με 12ποντες γόβες στιλέτο.
    Και μαύρο …. παραστατικότατο κολάν.
    Ευτυχώς που βρέθηκε και αυτή.
    Διότι όλοι εμείς είμαστε απόντες.
    Εδώ και πολλά χρόνια.
    Από εκεί που έπρεπε.
    Όταν έπρεπε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή