Αναζήτηση

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ… ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

  • Ø Δεδομένο 1ο : Διαχρονικά τα δημοτικά συμβούλια Χανίων έχουν αποφασίσει και ζητούν από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον δήμο Χανίων, βάση Νόμου του 2745 του 1999 στην σύνταξη του οποίου είχε συμμετάσχει και ο νυν υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
  • Ø Δεδομένο 2ο : Ο συγκεκριμένος Νόμος κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ορίζει σαφέστατα πως οι μόνοι αρμόδιοι φορείς για το θέμα είναι το υπουργείο Άμυνας και ο δήμος στα όρια του οποίου υπάρχει το στρατόπεδο.
  • Ø Δεδομένο 3ο : Ο νυν υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος είχε αναδείξει και στηρίξει το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μαρκοπούλου όταν – φυσικά - ήταν στην αντιπολίτευση και επισκεπτόμενος τα Χανιά στις 23 Οκτωβρίου του 2007 και στο πλαίσιο των τότε εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ. Εκείνη την ημέρα είχε μεταβεί στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου συνοδευόμενος από στελέχη της αντιπολίτευσης του δήμου, ενώ δεν είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του επίσκεψη στο δημαρχείο Χανίων.
  • Ø Δεδομένο 4ο : Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2009 ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας (της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) Πάνος Μπεγλίτης, μιλώντας με τους στρατιωτικούς συντάκτες, αναφέρθηκε, έστω και με έμμεσο τρόπο, στο θέμα της αξιοποιήσεως των χώρων των υπό παραχώρηση στρατοπέδων των Ε.Δ., επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν τα στρατόπεδα. Θα εφαρμοσθεί ο σχετικός νόμος του 1999, επί υπουργών Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου και ΠΕΧΩΔΕ του Κώστα Λαλιώτη, που προβλέπει το 50%-50%. Το μισό δηλαδή του στρατοπέδου θα παραχωρηθεί στις τοπικές κοινωνίες για αξιοποίηση (κήποι, παιδικές χαρές, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.λπ.), ενώ το υπόλοιπο μισό θα περιλαμβάνει οικιστική ανάπτυξη με τη δημιουργία κατοικιών για τα στελέχη των Ε.Δ.».
  • Ø Δεδομένο 5ο : Λίγες ημέρες μετά, στις 20 Δεκεμβρίου 2009, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε ότι αμέσως μετά την εορταστική περίοδο πρόκειται να εξαγγείλει ένα σχετικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και δυσχέρειες έχουν εντοπιστεί με την εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου.
  • Ø «Υπάρχει μια μεγάλη εκκρεμότητα που λέγεται τι γίνεται με τα μη ενεργά στρατόπεδα σε διάφορες πόλεις και περιοχές της χώρας. Η γραμμή μας είναι ότι όσα περισσότερα μη ενεργά στρατόπεδα μπορούμε, θα τα διαθέσουμε στις τοπικές κοινωνίες, εφόσον η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αξιοποίηση προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και των πολιτών. Θα εξαγγείλουμε σε λίγες εβδομάδες μετά τις διακοπές ένα πολύ απλό στην εφαρμογή του πρόγραμμα σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να υπερβούμε και τις δυσχέρειες της ως τώρα ισχύουσας νομοθεσίας. Βέβαια αυτό αφορά τα μη ενεργά στρατόπεδα», τόνισε επί λέξει ο υπουργός.
  • Ø Μετά από όλα αυτά, με έκπληξη βλέπουμε από την μια , η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου Χανίων να ακολουθεί την τακτική της «μούγκα στη στρούγκα» , ή με απλά λόγια να «κάνουν την πάπια» και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ και μια επιτροπή πρωτοβουλίας κλπ να βάλλει κατά του δημάρχου Χανίων, προσωπικά !!!
  • Ø Μάλιστα ο Ηρακλειώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , ακολουθώντας την «τακτική Αλαβάνου», χωρίς να ζητήσει καν ενημέρωση από τον καθύλην αρμόδιο , την δημοτική αρχή, κατέθεσε την βουλή ερώτηση για το θέμα στην οποία αντί να τα χώνει στον υπουργό , τα χώνει στον…δήμαρχο !!! Βέβαια κατόπιν εορτής ο βουλευτής Ηρακλείου ζήτησε συνάντηση με τον δήμαρχο, αλλά τώρα πια είναι δώρον – άδωρον.
  • Ø Και βέβαια από όλα αυτά προκύπτουν κάποια απλά ερωτήματα, τα οποία όμως κάνουν φανερό το γιατί τίποτε δεν πάει μπροστά σε αυτόν τον τόπο.
  • Ø Παρά τις όποιες διαφωνίες στο τι θα γίνει ακριβώς στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου η δημοτική αρχή έχει ζητήσει την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου ; Ναι ή όχι ;
  • Ø Ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης είναι ο δήμαρχος Χανίων που ζητά και ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που αποφασίζει; Ναι ή όχι ;
  • Ø Γιατί η (Πασοκική) αντιπολίτευση του δήμου, ο ΣΥΡΙΖΑ και η επιτροπή πρωτοβουλίας επιμένουν να βάλλουν κατά του δημάρχου Χανίων και δεν απαιτούν από τον καθ’ ύλην και μοναδικό αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας την άμεση και άνευ όρων παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου στον δήμο Χανίων ;
  • Ø Δηλαδή εάν βγει ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος και πει πως “παραχωρώ το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στον δήμο Χανίων για να ανεγερθεί ένα σχολείο και το υπόλοιπο να γίνει πάρκο” θα μπορέσει ο όποιος Βιρβιδάκης να έχει κάποια αντίρρηση;
  • Ø Τελικά είτε κάποιοι έχουν χάσει τελείως την «μπάλα», είτε έχουν τυφλωθεί από την μικροπολιτική τους μανία , είτε προτιμούν να μείνουν τα πράγματα όπως είναι για να μπορέσουν να έχουν κάτι να πουν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είτε απλά επιβεβαιώνουν την ρήση του αείμνηστου Κ.Καραμανλή πώς «αυτή η χώρα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο».
  • Ø ΥΓ : Και για όσους δεν το γνωρίζουν, στην φωτογραφία ιδού ο μόνος αρμόδιος για να παραχωρηθεί το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στον δήμο Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου