Αναζήτηση

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ : ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ;

  • Ø Τελικά ή ο Γιώργος ο Παπανδρέου θέλει να μας τρελάνει όλους, ή απλώς πρόκειται για την πλήρη αποτυχία των διαβόητων 100 ημερών ανάκαμψης της οικονομίας, δηλαδή για την πλήρη αποτυχία υλοποίησης εκείνων που υποσχέθηκε και εξελέγη ως πρωθυπουργός και προετοιμάζει το έδαφος για να ζητήσει εκλογές βάση του Συντάγματος.
  • Ø Πως αλλιώς να εξηγηθεί η ρήση του άνδρα στο υπουργικό συμβούλιο, πως «το δημοσιονομικό αδιέξοδο της χώρας απειλεί την εθνική μας κυριαρχία, για πρώτη φορά από το 1974» !!!. Ίσως βέβαια να εξηγήσει τι εννοούσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια με τον οποίο θα έχει συνάντηση την Πέμπτη ο κ.Παπανδρέου.
  • Ø Επισήμως η συνάντηση αυτή γίνεται για το συνέδριο της Κοπεγχάγης για τις κλιματικές αλλαγές. Όμως επειδή δεν μπορώ να πιστέψω πως μπορεί να ισχύει το «εδώ ο κόσμος χάνεται…» , θεωρώ ότι μπορεί στα πλάνα μπροστά από τις κάμερες να ειπωθούν δυο τρείς κουβέντες για τα…παγόβουνα που λιώνουν, μόλις όμως φύγουν οι κάμερες, τότε η όλη συζήτηση θα επικεντρωθεί για την Ελληνική οικονομία που…λιώνει στην κυριολεξία.
  • Ø Σύμφωνα μάλιστα με ειδικούς αναλυτές δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Γιώργος ο Παπανδρέου μίλησε για «πρωτοφανές αδιέξοδο» σηκώνοντας έτσι τα χέρια ψηλά, ενώ την ίδια ώρα οι ξένοι επενδυτές και μεγαλοκαταθέτες αποσύρουν τα κεφάλαια τους από την Ελλάδα λόγω της επικείμενης φορολόγησης των καταθέσεων που αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
  • Ø Επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το βράδυ της Δευτέρας , ο Μίμης Ανδρουλάκης προέβλεπε ακόμη και εκλογές πριν από το Πάσχα! Πάντως με τις σημερινές συνθήκες και ένεκα της πιστοληπτικής υποβάθμισης της χώρας μας στην Β΄ κατηγορία (για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια), θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό του 2010 πριν τον ψηφίσει και θα τον αναθεωρήσει εκ νέου, αμέσως μετά, καθώς οι Ευρωπαίοι θα τον «γυρίσουν» πίσω αν δεν δουν γενναίες περικοπές μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δαπανών.
  • Ø «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα» θα λέει από την Ραφήνα ο Κώστας ο Καραμανλής ο οποίος σίγουρα θα σκέφτεται πως όταν ο ίδιος έλεγε πως μιλούσε την γλώσσα της αλήθειας κάποιοι τον χλεύαζαν και μάλιστα θυμίζω πως κάποιοι από τους σημερινούς επικρατούντες στην ΝΔ είχαν ασκήσει έντονη κριτική για το ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ευθυνόταν για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου