Αναζήτηση

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΕΔΩ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΚΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώντας τον «παπά» που παίζουν κάποιοι από την διεύθυνση Αγροτικής ανάπτυξης – εν συντομία διεύθυνση γεωργίας – ακόμη δεν έχω καταλάβει για ποιόν λόγο αντιδρούν με τόσο μένος στην μεταφορά της αγροτικής αυτής υπηρεσίας στα κτίρια της πρώην περιφερειακής αγοράς στην Αγυιά.
  • Ø Και για να εξηγηθώ. Όταν αναφέρομαι σε «παπά», το κάνω ,γιατί αρχικά οι «αντιδρώντες» ήταν κάθετα αντίθετοι στην απομάκρυνσή τους από την αθλιότητα του κτιρίου επί της οδού Σφακίων . Βλέποντας όμως τις αντιδράσεις του κόσμου, στην συνέχεια «ανακάλυψαν» γενικά την περιοχή του Αγροκηπίου και πρόσφατα «εντόπισαν» τα κτίρια του ΚΕΓΕ.
  • Ø Όμως ακόμη και έτσι να είναι, πειστική απάντηση στο γιατί «υποβαθμίζεται» η υπηρεσία εάν μεταφερθεί στο κτιριακό συγκρότημα της Αγυιάς (μαζί με τον ΟΑΔΥΚ, τις άλλες υπηρεσίες του πρωτογενή τομέα και τα γραφεία των αγροτικών – κτηνοτροφικών συλλόγων) δεν έχει δοθεί.
  • Ø Και βέβαια μην ακούσω το «επιχείρημα» πως οι αγρότες κατεβαίνουν στο κέντρο για όλες τις δουλειές τους και έτσι τους «βολεύει» να είναι κάπου κεντρικά και η διεύθυνση γεωργίας, γιατί αυτό το «επιχείρημα» έρχεται σε αντίθεση και με την έννοια της αποκέντρωσης, αλλά και με την «πρόταση» για το ΚΕΓΕ.
  • Ø Και επειδή οι «αντιδρώντες» κατατάσσουν τους εαυτούς τους στον «δημοκρατικό» πολιτικό χώρο επαναλαμβάνω την ερώτηση που είχα κάνει και στο παρελθόν χωρίς να λάβω ουσιαστική απάντηση. Εάν εσείς κυρίες και κύριοι «δημοκράτες» αμφισβητείτε και αρνείστε την υλοποίηση μιας απόφασης του Νομαρχιακού συμβουλίου, που μπορεί να μην σας βολεύει, με ποιο θράσος, θα βγείτε σύντομα να μιλάτε για δημοκρατικούς θεσμούς της αυτοδιοίκησης και άλλα ανάλογα «πράσινα άλογα»;
  • Ø Με την ευκαιρία, απορώ. Οι συνήθως λαλίστατοι αγροτικοί, κτηνοτροφικοί σύλλογοι και η Ομοσπονδία τους έχουν άποψη για το θέμα που αφορά πρώτα από όλα στα ίδια τα μέλη των διοικήσεων; Και γιατί τόσο καιρό που υπάρχει αυτή η διαμάχη κάνουν την πάπια;

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα. Xρόνια καλά. Και πολλά.
    Σαν όλα μας τα άλλα και αυτό!
    Το ανακαινισμένο κτίριο του ΚΕΓΕ, ανήκει στον Οργανισμό ΟΓΕΕΚΑ-Δήμητρα. Που μέχρι πριν από 2 χρόνια φρόντιζε να καταρτίζει με (υποχρεωτικά) σεμινάρια τους αγρότες. Δυστυχώς τώρα έχει περιπέσει σε απραξία λόγω απαξίωσης του, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ούτε η ΓΕΣΑΣΕ ούτε η ΠΑΣΕΓΕΣ καταδέχτηκαν να ασχοληθούν με το εν λόγω μεγάλο πρόβλημα..
    Οι «εκπρόσωποι» των εδώ αγροτών, δεν έχουν πάρει θέση και ούτε πρόκειται να πάρουν. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Παρά τις κομματικές και συντεχνιακές πιέσεις που δέχονται. Η σιωπή τους, δεν είναι ουδέτερη. Ταυτίζεται με τις θέσεις της Νομαρχίας. Εξ ου και η βουβαμάρα. Για να μην εκθέσουν το Σιφαλιώ και τη Χρύσα. Αλλά και να μην εκτεθούν και οι ίδιοι.
    Όπως υπάρχουν και πιέσεις, προς κάθε κατεύθυνση, από συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, που εμπορεύονται αγροεφόδια στη περιοχή της Αγυιάς. Με τη μεταφορά της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στη περιοχή τους, ευελπιστούν, να αυξηθούν οι -πεσμένοι λόγω κρίσης- τζίροι τους.
    Με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια, για άλλη μια φορά χάσαμε τον σωστό δρόμο. Κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε αδιέξοδο. Διότι το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι που θα εξυπηρετείται ο αγρότης, μα το πώς! Χρόνια τώρα η συγκεκριμένη υπηρεσία αποδυναμώνεται. Όλο και περισσότερο, λειτουργεί ως απλός κλασικός γραφειοκρατικός διεκπεραιωτής. Με υπαλλήλους να μην είναι σε θέση, να ανταποκριθούν στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες του πρωτογενούς τομέα. Άρα; Αυτό που πρέπει να να γίνει, είναι η αναδιάρθρωση της και η στελέχωση της με νέους επιστήμονες. Μόνο έτσι θα μπορέσει να προσφέρει ουσιαστικά, ανεξαρτήτως χώρου και τόπου, εγκατάστασης της.
    Εν τω μεταξύ, ενώ εμείς δουλευόμαστε, όπως δουλευόμαστε, ο δάκος, λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών δουλεύει. Για να μας δουλέψει για άλλη μια φορά την άνοιξη. Βγάζοντας μας κοροϊδευτικά τη γλώσσα.Και πολύ θα μας πέσει. Η κοροϊδία του.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή