Αναζήτηση

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • Ø Επώδυνα μέτρα, για την οικονομία προανήγγειλε ο Γιώργος ο Παπανδρέου. Και για να μην αγωνιάτε μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα για την ανακοίνωση των «μέτρων», οι «σφήνες» σας παρουσιάζουν από τώρα αναλυτικά τα μέτρα που θα ανακοινωθούν :
  • Ø «Πάγωμα των προσλήψεων το 2010, εκτός των απολύτως απαραίτητων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Αυστηρό περιορισμό των προσλήψεων, για μία επιπλέον διετία, έτσι ώστε να αναλογεί μία πρόσληψη σε κάθε δύο αποχωρήσεις.
  • Ø Πάγωμα των συντάξεων και των μισθών στον δημόσιο τομέα το 2010, με ειδική όμως μέριμνα για χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Για τα επόμενα χρόνια, οι μισθολογικές αυξήσεις θα διαμορφώνονται σε συνάρτηση όχι μόνο του πληθωρισμού της χώρας αλλά και εκείνου της ευρωζώνης. Κανένα νέο επίδομα και καμιά αναπροσαρμογή υπάρχοντος επιδόματος για δύο χρόνια. Περικοπή, για μία διετία, των υπερωριών κατά 30% και κατάργηση των πλασματικών υπερωριών. Περικοπή σε ποσοστό 30% των δαπανών για μετακινήσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
  • Ø Αναδιάρθρωση των δαπανών του προϋπολογισμού, με κατεύθυνση τους τομείς που προάγουν μεσοπρόθεσμα την οικονομική ανάπτυξη (παιδεία, έρευνα, επενδύσεις υποδομής, "πράσινη ενέργεια"). Καθιέρωση νέου μισθολογίου για τους νεοεισερχομένους στο Δημόσιο, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία να έχουν τις ίδιες αποδοχές, σε όποιο υπουργείο, σε όποια υπηρεσία κι αν εργάζονται. Περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης και του μισθού των μελών της κυβέρνησης, των νομαρχών και δημάρχων για μία διετία.
  • Ø Δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων για όλες τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κάθε πολίτη και κάθε επιχείρησης. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα για διασταυρώσεις τόσο ως προς τις ασφαλιστικές όσο και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις. Ενοποίηση εισπρακτικών μηχανισμών για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Εγκατάσταση συστήματος on line σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων με το υπουργείο Οικονομίας, έτσι ώστε να μπει οριστικό τέλος στο φαινόμενο των πλαστών τιμολογίων και της κλοπής ΦΠΑ. Καθιέρωση τεκμηρίων διαβίωσης ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή εκείνων των οποίων τα δηλούμενα εισοδήματα είναι δυσανάλογα χαμηλά σε σχέση με τον τρόπο με τον οποίο διαβιούν. Αναμόρφωση του συστήματος αυτοτελούς φορολόγησης.»
  • Αυτά είναι λοιπόν τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τον Γιώργο τον Παπανδρέου, πιθανότατα αμέσως μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και για να μην σπάτε το κεφάλι σας για τις πηγές μου, θα σας τις αποκαλύψω. Είναι αποσπάσματα από την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 5 Σεπτεμβρίου 2009.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου