Αναζήτηση

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ «ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ»

  • Ø Η είδηση : Προσφυγή κατά του Δημοσίου κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης για τα αυξημένα, «περιβαλλοντικά» τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. Η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας χαρακτηρίζει τα νέα τέλη "παράνομα, αντιφατικά, άδικα,αντισυνταγματικά και αντιοικονομικά" και ζητεί την απόσυρσή τους, με επιστροφή όσων πλήρωσαν ή θα πληρώσουν οι κάτοχοι των οχημάτων, μέσω της εκκαθάρισης της φορολογικής τους δήλωσης.
  • Ø Όταν προεκλογικά, από αυτήν εδώ την στήλη, χαρακτήριζα ως «χαράτσι» τα αυξημένα τέλη που είχε αποφασίσει ο Γιώργος ο Σουφλιάς (της “κακής δεξιάς”) συνδέοντάς τα με την απόσυρση των παλαιών ΙΧ, διαφωνούσα (όπως και πολλοί άλλοι) με την σύνδεση της εκπομπής καυσαερίων με την ημερομηνία κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου.
  • Ø Όμως δεν μπορούσα να φανταστώ πως οι “καλοί σοσιαληστές” θα αποδυκνείοντο ακόμη χειρότεροι μετατρέποντας τα περιβαλλοντικά αυξημένα τέλη σε ωμό και απροκάλυπτο χαράτσι καθώς διατήρησαν τις αυξήσεις αλλά κατάργησαν την απόσυρση.
  • Ø Βέβαια όπως όλες οι αποφάσεις , έτσι και αυτή κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα είναι πως εκεί που ο Γιώργος ο Σουφλιάς είχε σχεδιάσει από τα αυξημένα τέλη να πληρωθεί η απόσυρση, η Μπιρμπιλομάτα “πράσινη” υπουργός κατάφερε να κάνει μια τρύπα στο νερό.
  • Ø Και αυτό γιατί εκεί που οι φωστήρες του υπουργείου “περιβάλλοντος” πίστευαν ότι με το χαράτσι θα ενισχύσουν τον κρατικό κορβανά, ήρθαν οι χιλιάδες καταθέσεις πινακίδων κυκλοφορίας στις εφορίες – από ανθρώπους που θα πλήρωναν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας – για να φέρουν το ταμείο στα ίσια του.
  • Ø Όπως και να έχει ρωτώ τους “σοσιαληστές” προστάτες των φτωχών και αδυνάτων πολιτών. Ως ένας πολίτης που επειδή δεν διαθέτει τις 15 – 20 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο, διατηρώ ένα όχημα με ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας στην Ελλάδα το 1990.
  • Ø Όμως το κράτος, δηλαδή – σήμερα – εσείς κύριοι “σοσιαληστές”, με υποχρεώνετε – και καλώς – να πληρώνω για να περνάω το αυτοκίνητο από ΚΤΕΟ παίρνοντας την βεβαίωση πως όλα λειτουργούν καλώς. Με υποχρεώνετε – και πάλι καλώς – να πληρώνω για να παίρνω την κάρτα καυσαερίων που βεβαιώνει πως το αυτοκίνητο του 1990 δεν εκπέμπει ρύπους πάνω από τα όρια που εσείς έχετε καθορίσει.
  • Ø Και ρωτώ. Πως είναι δυνατόν να μου επιβάλλετε να πληρώσω το χαράτσι των 150 ευρώ επιπλέον , (δηλαδή 202 + 150 = 352 ευρώ), ως «περιβαλλοντικά τέλη» όταν εσείς και οι Νόμοι σας μου έχουν δώσει επίσημη βεβαίωση ότι το αυτοκίνητό μου και λειτουργεί άψογα και δεν ρυπαίνει.
  • Ø Ελπίζω την απάντηση να την δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και να δούμε που θα βρουν τα χρήματα για να τα επιστρέψουν, κάτι που σε συνδυασμό με τα χρήματα που χάνουν από όλους εκείνους που καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας μάλλον θα έχει σαν αποτέλεσμα όχι μόνο μια τρύπα στο νερό, αλλά μια ακόμη τρύπα στα μαύρα και άραχνα οικονομικά του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου