Αναζήτηση

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ : « ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΉΣΟΥΝ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΕΡΘΩ»

  • Ø Με αοριστίες και με την επανάληψη του ίδιου αιτήματος που είχε τεθεί και στους εκπροσώπους των αγροτικών συλλόγων, απάντησε ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, ο Μιχάλης ο Καρχιμάκης στα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Κρήτης.
  • Ø Ζήτησε πίστωση χρόνου για να ενημερωθεί , προειδοποιώντας βέβαια πως δεν υπάρχουν φράγκα για τα αιτήματα που αφορούν σε οικονομική ενίσχυση. Μόνο, που δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω, ότι τα γραπτά μένουν.
  • Ø Ας θυμηθούμε και ας θυμίσουμε στον κο Καρχιμάκη την ερώτηση που είχε υποβάλλει τον Μάρτιο του 2009 προς τον Σωτήρη τον Χατζηγάκη, μαζί με άλλους βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ. Καλούσε τότε ο κ.Καρχιμάκης τον κ.Χατζηγάκη να απαντήσει από το βήμα της Βουλής , μεταξύ άλλων και στα εξής ερωτήματα :
  • Ø « Τι μέτρα θα πάρετε για τη στήριξη του επαγγελματία αγρότη για την πλήρη αναπλήρωση των απωλειών εισοδήματος του; Θα προχωρήσετε στην υλοποίηση των κυβερνητικών προεκλογικών δεσμεύσεων σας για την μείωση του ΦΠΑ, εξοπλισμού και εφοδίων, τη μείωση της τιμής των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος; Θα προβείτε στην κατάργηση του ΕΤΑΚ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους;
  • Σε τι ενέργειες θα προβείτε για την υλοποίηση προγράμματος ενίσχυσης των επενδύσεων στην πρωτογενή παραγωγή της Κρήτης που θα καλύπτει με χρηματοδοτική επάρκεια την κτηνοτροφία (εκτατικοποίηση –καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών –Σχέδια Βελτίωσης με διαδικασίες των μικρών Σχεδίων ), τα κηπευτικά και την ελιά , εσπεριδοειδή (πρόγραμμα ανασύστασης και αναδιάρθρωσης). Θα εντατικοποιήσετε τους ελέγχους στην αγορά για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας, τη πάταξη των καρτέλ και της νοθείας ιδιαίτερα στα προϊόντα του πρωτογενή τομέα; Τι μέτρα θα πάρετε για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ τιμών παραγωγού – καταναλωτή; Θα προβείτε στη λήψη μέτρων που θα εμπεδώνουν τη διαφάνεια στην αγορά με τη δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης των τιμών παραγωγούκαι καταναλωτή, ώστε να προστατευτεί και ο παραγωγός και ο καταναλωτής; Ποιος ο σχεδιασμός και ποιες οι στρατηγικές του Υπουργείου για τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης εθνικής αγροτικής πολιτικής που θα διασφαλίζει τις καλλιέργειες και το εισόδημα των αγροτών τα επόμενα χρόνια;»
  • Ø Μόλις οκτώ μήνες μετά, οι αγρότες (γεωργοί και κτηνοτρόφοι) της Κρήτης, θέτουν αυτά ακριβώς τα ερωτήματα στον τότε ερωτώντα βουλευτή Λασιθίου και νυν υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , Μιχάλη Καρχιμάκη, χωρίς να πάρουν καμιά απάντηση. Και μετά μου λένε κάποιοι πως κάνω «φτηνή» αντιπολίτευση. Μα εσείς αντιπολιτεύεστε τον ίδιο σας τον εαυτό όταν άλλα λέτε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και άλλα από τα έδρανα της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου