Αναζήτηση

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ : ΑΓΝΩΣΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΤΕ…ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

  • Ø Τον περασμένο Αύγουστο ο δήμαρχος των Χανίων , ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης , είχε στείλει ένα αποκαλυπτικότατο έγγραφο στον τότε υφυπουργό αθλητισμού, τον Γιάννη τον Ιωαννίδη για το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, το οποίο είχε κοινοποιήσει και στους Περιφερειάρχη, Νομάρχη, δήμαρχο Ακρωτηρίου και πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης.
  • Ø Και λέω αποκαλυπτικότατο, καθώς μετά από προσωπική του αυτοψία, ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης, διαπίστωσε πως ακόμη και να παραληφθεί το κολυμβητήριο από τους φορείς, είναι αδύνατον να…λειτουργήσει. Το γιατί θα το διαπιστώσετε διαβάζοντας την επιστολή του δημάρχου Χανίων στην οποία αναγράφονται τα εξής :
  • Ø « Κύριε Υπουργέ. Όπως και προφορικά σας ενημέρωσα, ο Δήμος Χανίων, έχει αποφασίσει να αναλάβει τις ευθύνες του , με βάση όσα συμφωνήθηκαν με την Περιφέρεια Κρήτης, τη Νομαρχία Χανίων, τον Δήμο Ακρωτηρίου και το Πολυτεχνείο Κρήτης. Σε υλοποίηση των παραπάνω το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων έχει λάβει και τις ανάλογες αποφάσεις.
  • Ø Όμως, επειδή το ζητούμενο δεν είναι να παραλάβουμε το Κλειστό Κολυμβητήριο και αυτό να μην λειτουργήσει τουλάχιστον σύντομα, θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για τα παρακάτω πριν έρθετε στα Χανιά. Μετά από αυτοψία που πραγματοποιήσαμε στο χώρο του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ακρωτηρίου παρουσία του εργολάβου του έργου, διαπιστώσαμε τα εξής :
  • Ø 1) Δεν υπάρχει κυκλοφοριακή σύνδεση και εξωτερική περίφραξη του Κολυμβητηρίου, που είναι απαραίτητη για να εκδοθεί άδεια λειτουργίας του έργου. Όπως δε μας πληροφόρησαν, η μελέτη της κυκλοφοριακής σύνδεσης έχει ανατεθεί στην 3η ΔΕΚΕ στο Ηράκλειο και για την έγκρισή της, η ΔΕΚΕ ζητάει ποιος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή της.
  • Ø 2) Δεν υπάρχει βασικός εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του έργου: Εξοπλισμός γυμναστηρίου – αιθουσών – γραφείων – ηλεκτρονικών υπολογιστών – ηλεκτρονικά χρονόμετρα και ηλεκτρονικοί πίνακες αποτελεσμάτων.
  • Ø 3) Πριν τη διοικητική παράδοση προς χρήση, θα πρέπει να έχει εκδοθεί άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης από εσάς. Προς τούτο αναγκαίο είναι , ιδιαίτερα το πιστοποιητικό πυροπροστασίας για το οποίο αρμόδιος να εκδώσει είναι ο κύριος του έργου, ήτοι η Γ.Γ.Α. και φυσικά πριν την παράδοση, είναι αναγκαίο να έχουμε μια πλήρη σειρά όλων των αρχιτεκτονικών , στατικών και ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και σχεδίων με τα αντίστοιχα τεύχη, που τα συνοδεύουν, ώστε να λάβουμε πλήρη γνώση του έργου που έχει κατασκευαστεί και να είμαστε σε θέση να ελέγξουν οι υπηρεσίες μας το έργο και στην συνέχεια να το λειτουργήσουμε και να το συντηρήσουμε.
  • Ø Το κόστος δε των υπό 1 και 2 αναφερόμενα δεν μπορούμε να υπολογίσουμε προς το παρόν. Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση , έτσι ώστε η εγκατάσταση να αποδοθεί το συντομότερο δυνατό στην τοπική κοινωνία»
  • Ø Και μπορεί ο Κυριάκος ο Βιρβιδάκης να ήταν και να είναι στην διάθεση του αρμόδιου υφυπουργού Πολιτισμού , αλλά ούτε ο Γιάννης ο Ιωαννίδης είναι πλέον στην θέση του, αλλά ούτε στο νυν υπουργείο Πολιτισμού γνωρίζουν τι κάνουν ή τι θα κάνουν.
  • Ø Και επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος των 1 και 2 που αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος Χανίων , ξεπερνά σίγουρα το ένα εκατομμύριο ευρώ.
  • Ø Και επειδή , έχω την εντύπωση πως ουδείς από τους εμπλεκόμενους φορείς (Νομαρχία – Δήμοι Χανίων και Ακρωτηρίου – Πολυτεχνείο) έχει την διάθεση ή την δυνατότητα να δώσει αυτά τα χρήματα, ενώ θεωρώ παντελώς αδύνατον ή έστω απόλυτα δύσκολο να τα δώσει η ΓΓΑ όταν με το ζόρι πλήρωσαν το πετρέλαιο του άλλου κολυμβητήριου.
  • Ø Και επειδή χωρίς κυκλοφοριακή σύνδεση, χωρίς περίφραξη, χωρίς πιστοποιητικό πυροπροστασίας δεν εκδίδεται η άδεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου.
  • Ø Και επειδή χωρίς τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ακόμη και χωρίς άδεια , είναι αδύνατον να λειτουργήσει.
  • Ø Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά έχω την εντύπωση πως η «προίκα» μας από τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, είναι τελικά ένα «στοιχειωμένο» κτίριο που έχει ήδη συμπληρώσει σχεδόν μια πενταετία αχρηστίας και θα στέκει εκεί ως μνημείο της «Ελληνικής προχειρότητας».
  • Ø (Βέβαια υπάρχει και άλλο ένα θλιβερό απομεινάρι της «Ολυμπιακής» μας μεγαλοπρέπειας, επίσης στο Ακρωτήρι και συγκεκριμένα στα Καθιανά, που δεν είναι άλλο από το ποδηλατοδρόμιο το οποίο ίσως να είναι έτοιμο όταν θα ανατεθούν και πάλι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα).
  • Ø ( Η φωτο του κολυμβητηρίου είναι από τότε που είχε ολοκληρωθεί. Έτσι για να θυμόμαστε το πώς θα μπορούσε να είναι εάν πριν την κατασκευή προηγείτο λίγη σκέψη για το πώς θα λειτουργήσει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου