Αναζήτηση

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΣΑΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΚΑΡΑΒΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΥΛΟΠΛΕΕΙ ΣΤΟΝ «ΒΑΛΤΟ» ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

  • Ø Ενάμιση μήνα μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και ένα μήνα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μοιάζει με εκείνη ενός καραβιού που πλέει ακυβέρνητο στο πέλαγος. Και την ευθύνη την έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα.
  • Ø Ο ΛΑΟΣ , με εξαίρεση κάποιες ερωτήσεις στην Βουλή και κάποια «ευφυολογήματα» εν είδη ανακοινώσεων, δείχνει πως πορεύεται στο διάστημα μετά τις εκλογές με το ένα μάτι στις εξελίξεις της Νέας Δημοκρατίας.
  • Ø Ο ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με εξαίρεση κάποιες ερωτήσεις βουλευτών του, συνεχίζει την προεκλογική αναζήτηση της ταυτότητάς του, του ποιος είναι , που πάει, τι θέλει.
  • Ø Το ΚΚΕ, είναι ίσως το μόνο κόμμα που δεν έχει πρόβλημα καθώς βαδίζει στα χνάρια της Οκτωβριανής επανάστασης του 1917, ενώ εκδίδει τις ίδιες ανακοινώσεις με εκείνες που έκανε στην δεκαετία 1993-2003 με μόνη αλλαγή το όνομα του γενικού γραμματέα του κόμματος.
  • Ø Η ΝΔ - με αποκλειστική ευθύνη των Σαμαρο – Αβραμόπουλων - που δεν άκουσαν την φωνή της Ντόρας της Μπακογιάννη που μιλούσε για άμεση εκλογή προέδρου σύμφωνα με το καταστατικό και στην συνέχεια εκλογή από την βάση, είναι τελείως ανύπαρκτη αντιπολιτευτικά σε μιαν κρίσιμη περίοδο και επιπλέον δίνει λαβή στα Μέσα Ενημέρωσης να μην ασχολούνται με τα τερατουργήματα της κυβέρνησης.
  • Ø Το ΠΑΣΟΚ, απέδειξε όχι μόνο ότι δεν ήταν έτοιμο να κυβερνήσει, αλλά στην κυριολεξία δεν ήξερε, ούτε ακόμη ξέρει το πού πάει. Οι μισές από τις 100 ημέρες έχουν περάσει και όχι μόνο πορεία ανόρθωσης της οικονομίας δεν φαίνεται στον ορίζοντα, αλλά η κυβερνητική ανυπαρξία και το μπάχαλο σε όλους τους τομείς του κράτους είναι απολύτως ορατό.
  • Ø Και βέβαια την βασική ευθύνη την φέρει η κυβέρνηση, όμως ευθύνη έχει και η αντιπολίτευση ο ρόλος της οποίας είναι να πιέζει την κυβέρνηση. Δυστυχώς, όπως πάνε τα πράγματα στον ένα μήνα που απέμεινε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, ελάχιστα θα γίνουν και πολύ φοβούμαι ότι αυτή την «μαύρη τρύπα» της κυβερνητικής απραξίας θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου