Αναζήτηση

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ….ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

  • Ø Ο κανονισμός του ΕΛΓΑ για τις περιπτώσεις ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες είναι σαφής και δεν σηκώνει καμία παρερμηνεία. Στον κανονισμό ορίζονται οι περιπτώσεις που μπορούν να αποζημιωθούν, οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την Αυτοδιοίκηση και τους αγρότες αλλά και οι υποχρεώσεις του ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών.
  • Ø Σε ότι αφορά στην καρπόπτωση των ελιών στο Νομό Χανίων, υπάρχει η επίσημη εκτίμηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, δηλαδή του φορέα του κράτους που εκπροσωπεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Νομό, πως πρόκειται για καταστροφές που εντάσσονται στον περί αποζημιώσεων κανονισμό του ΕΛΓΑ
  • Ø Υπάρχει η επίσημη αναγγελία της ζημιάς από τους περισσότερους δήμους και υπάρχουν και οι σχετικές δηλώσεις από τους ελαιοπαραγωγούς οι οποίοι πλήρωσαν ένα ποσόν υπέρ του ΕΛΓΑ ως κόστος των εκτιμήσεων !!!
  • Ø Άρα οι υπεύθυνοι του παραρτήματος Κρήτης του ΕΛΓΑ , βάση του κανονισμού, είναι υποχρεωμένοι να στείλουν γεωπόνους – εκτιμητές, ασχέτως με το εάν και πόσο τελικά θα αποζημιωθεί. Το επαναλαμβάνω. Είναι υποχρεωμένοι να ανταποκριθούν, διαφορετικά ο κάθε ένας από τους ελαιοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημιές και πλήρωσαν τα «εκτιμητικά» (ή και πολλοί μαζί) θα έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα να μηνύσουν τους αρμοδίους του παραρτήματος Κρήτης του ΕΛΓΑ για παράβαση καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου