Αναζήτηση

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ Η ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΠΟΡ» ΤΗΣ «ΦΑΓΩΜΑΡΑΣ»

  • Ø Ορισμένες φορές, δεν μπορώ να καταλάβω πως τα καταφέρνουν οι «ειδικοί» και βρίσκουν πάντα αφορμές για να «αρπαχτούν» όταν παρουσιάζεται κάποια κρίση. Και βέβαια δεν αναφέρομαι σε θέματα που άπτονται της πολιτικής, όπου εκεί ο «τσακωμός» αποτελεί εθνικό σπορ στο οποίο είμαστε άπαιχτοι (τουλάχιστον σε ευρωπαϊκό επίπεδο).
  • Ø Αλλά μιλώ για επιστημονικά θέματα, στα οποία, η ίδια η λέξη «επιστημονικά» επιβάλει εξ ορισμού κάποια πράγματα να είναι δεδομένα. Μάλλον όμως ξεχνώ ότι αυτά που είναι δεδομένα για άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για μας αποτελούν την αφορμή να μεταφέρουμε από κανάλι σε κανάλι το ταμπεραμέντο μας.
  • Ø Έχουμε κάποια σεισμική έξαρση; Παίρνουν σβάρνα τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι πάσης φύσεως σεισμολόγοι και συχνά πυκνά «τσακώνονται» από το ποιος είχε πρωτοψυλλιαστεί τον σεισμό μέχρι το εάν θα έχουμε φαινόμενα ντόμινο, ενεργοποιήσεις ηφαιστείων, ανυψώσεις ή βυθίσεις σεισμών και άλλα ανάλογα.
  • Ø Έχουμε κάποια επιδημία ; Παίρνουν την σκυτάλη οι πάσης φύσεως ιατρικές ειδικότητες, και οι συνωμοσιολόγοι, όπως καλή ώρα συμβαίνει τώρα με το θέμα του εμβολιασμού κατά του ιού της νέας γρίπης.
  • Ø Αυτά που έχουν ακουστεί αυτές τις ημέρες είναι από τις πλέον καλοπροαίρετες επιφυλάξεις μέχρι τα πλέον απίθανα που , εάν γνώριζαν ελληνικά κάποια Μέσα Ενημέρωσης του εξωτερικού, θα μας έκαναν σίγουρα «θέμα».
  • Ø «Το εμβόλιο έχει παρενέργειες». Καλώς τον αυτόν που ανακάλυψε την Αμερική. Και η Μαρία, που εδώ και δεκαετίες είναι κουτσή, γνωρίζει πως όλα τα εμβόλια ΜΠΟΡΕΙ να έχουν παρενέργειες, μόνο που τα σχετικά ποσοστά είναι τόσο μικρά που το όφελος από τον όποιο εμβολιασμό κρίνεται ως πολύ μεγαλύτερο.
  • Ø «Το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς». Πιθανόν αυτό να έχει μια δόση αλήθειας. Μόνο που αυτό ισχύει για όλα τα εμβόλια κατά των όποιων μορφών της γρίπης. Και πάλι εδώ μπαίνει ο κανόνας του μεγαλύτερου οφέλους.
  • Ø «Οι φαρμακευτικές εταιρείες κερδίζουν από αυτή την αναταραχή». Καλώς τον πάλι αυτόν που ανακάλυψε την Αμερική. Λες και δεν γνωρίζουν όλοι πως «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Λες και δεν είναι γνωστό πως αυτός είναι ο προορισμός των φαρμακευτικών εταιρειών. Να κερδίζουν.
  • Ø «Το εμβόλιο έχει μέσα ένα μικροτσίπ με το οποίο θα μπορούν να ξέρουν που είναι ο καθένας μας». Αυτόν στείλτε τον κατεπειγόντως στον…Χαρδαβέλλα.
  • Ø Θεωρώ πως η όλη «φαγωμάρα» που δημοσιοποιείται ,είναι άνευ λόγου και αιτίας γιατί θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά. Κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν για να πάει να εμβολιαστεί. Προσωπικά, δεν σκοπεύω άμεσα να σπεύσω να κάνω το συγκεκριμένο εμβόλιο, όχι γιατί ανησυχώ ή φοβάμαι, αλλά γιατί δεν έχω κάνει – έως τώρα – κανένα εμβόλιο κατά της όποιας γρίπης. Γιατί όσες φορές – έως τώρα – έχω νοσήσει, το ανοσοποιητικό μου σύστημα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά. Γιατί δεν έχω αναπνευστικά ή άλλα χρόνια νοσήματα.
  • Ø Όμως. Στον πατέρα μου που πάσχει από καρδιά του συνέστησα να πάει να εμβολιαστεί. Εάν το παιδί μου ήταν σε σχολική ηλικία ή εάν είχε κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα θα το εμβολίαζα. Όπως του έκανα και τα υπόλοιπα εμβόλια (έχω χάσει τον αριθμό) και είδα πως δεν είχε ουδεμία παρενέργεια.
  • Ø Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αφήστε τους «ειδικούς» στις μεταξύ τους «φαγωμάρες». Αφήστε τους «συνομωσιολόγους» να περιμένουν την εισβολή των εξωγήινων μέσω του αντιγριπικού εμβολίου, και κάνετε αυτό που θα σας συμβουλεύσει ο προσωπικός σας γιατρός. Αυτό που ταιριάζει πιο πολύ στην δική σας περίπτωση που είναι τελείως ξεχωριστή από του διπλανού σας. Αυτό που θα σας κάνει να κοιμόσαστε πιο ήσυχοι τα βράδια.
  • Ø Υ.Γ. : Μήπως είδε κανείς εκείνη την γρίπη των πτηνών; Όχι δηλαδή, αλλά εξαιτίας της φυλακίσαμε τα πουλερικά μας και από τότε «ούτε ένα γράμμα, ούτε ένα τηλέφωνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου