Αναζήτηση

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ…ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ

  • Ø Μέχρι τώρα παραμένει τελείως χλωμό το εάν οι αγρότες θα πάρουν έστω την προκαταβολή των επιδοτήσεων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι κομισάριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κάνουν πλέον εκπτώσεις και θα πρέπει να κοπιάσουν πολλοί οι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να τους πείσουν πως το πολύ στις αρχές του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί αυτό που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2003 !!!
  • Ø Γιατί αυτή είναι η αλήθεια φίλες και φίλοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εγκρίνει ούτε ένα ευρώ (και επιπλέον θα ρίξει και πρόστιμο με την περικοπή του 20% των αγροτικών επιδοτήσεων) , επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί εκείνο που – υποτίθεται – πως είχε ξεκινήσει το 1999 και τελείωσε το 2003, χωρίς όμως να έχει τελειώσει στην πραγματικότητα.
  • Ø Ο λόγος βέβαια για το διαβόητο ελαιοκομικό μητρώο που είχε ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το μητρώο – που ήταν υποχρέωση της χώρας μας έναντι της ΕΕ – δεν ολοκληρώθηκε και μπροστά στον κίνδυνο να κοπούν οι επιδοτήσεις καθώς η ΕΕ γκρίνιαζε και απειλούσε, ήρθε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το βάφτισε ΟΔΣΕ το πάντρεψε με την «ψηφιοποίηση» και το ξεκίνησε από την αρχή αναθέτοντάς στο στην ΠΑΣΕΓΕΣ, δηλαδή στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, γνωρίζοντας εξ αρχής πως δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος του χρόνου.
  • Ø Έτσι φτάσαμε σε ένα αδιέξοδο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ την ΝΔ, αλλά ούτε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ καθώς με απλά λόγια, φταίνε και οι δύο και θα την πληρώσουν οι αγρότες.
  • Ø Μοναδική ελπίδα είναι να πειστούν τα παλικάρια ή οι κοπελιές που θα πάνε στις 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, ότι αυτή την φορά θα γίνει η δουλειά και να εγκρίνουν την χορήγηση της προκαταβολής του επιδόματος ασχέτως με το εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των αγροτεμαχίων.
  • Ø Θα μου πείτε γιατί δεν δίνουν τα χρήματα με το γνωστό κόλπο της «ταμειακής διευκόλυνσης» (δηλαδή του άτοκου δανείου) μέσω της ΑΤΕ, όπως άλλωστε έκαναν κατά κόρον οι προηγούμενοι ; Γιατί ο Ελληνικός προϋπολογισμός έχει μπει υπό καθεστώς αυστηρούς επιτήρησης και δεν μπορεί να «ξεφύγει» ούτε ένα ευρώ από την πορεία που έχει χαραχτεί.
  • Ø Μαύρα τα βλέπω για την κακομοίρα την Κατερίνα την Μπατζελή που άφησε τα Ευρωπαϊκά σαλόνια (ως ευρωβουλευτίνα) και ήρθε στην σκληρή Ελληνική πραγματικότητα. Όχι, τον Μιχάλη τον Καρχιμάκη δεν τον φοβάμαι, γιατί είναι σκληρό καρύδι και θα βρει τρόπο να ξεφύγει από τον αγροτικό «καρυοθραύστη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου