Αναζήτηση

Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2009

Β.Ο.Α.Κ(ΑΡΜΑΝΙΟΛΑ) ΚΡΗΤΗΣ : ΕΑΝ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ


  • Ø Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα συνεχιζόμενα τροχαία ατυχήματα στον βόρειο οδικό άξονα Κρήτης στο νομό Ρεθύμνης υπέβαλλε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Κωστής Μαθιουδάκης.
  • Ø Στην μήνυσή του ο κ.Μαθιουδάκης αναφέρει τα εξής : «Κύριε Εισαγγελεύ.
  • Η κατάσταση πλέον έχει γίνει ανεξέλεγκτη! Απαιτούνται εκ μέρους όλων των υπευθύνων για την συντήρηση και την κατάσταση του οδικού δικτύου του νομού μας, άμεσες και πρακτικές λύσεις και ενέργειες που πρέπει να ληφθούν σήμερα, γιατί δυστυχώς αύριο θα είναι πια αργά και ο μακάβριος κατάλογος των αθώων θυμάτων της ασφάλτου θα μακρύνει περισσότερο…
  • Ø Απαιτείται να τοποθετηθούν εκ μέρους της «Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων έργων – Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης», (ΕΥΔΕ - ΒΟΑΚ) τουλάχιστον στα 4 – 5 πιο επικίνδυνα σημεία «καρμανιόλες» του ΒΟΑΚ, δηλαδή στην περιοχή του Πετρέ (46ο – 48ο χιλιόμετρο), στις στροφές του Γερανίου (51ο χιλιόμετρο), στην ευθεία από την περιοχή Σταυρωμένου έως Σκαλέτα, στην ευθεία του Πανόρμου και στις στροφές της περιοχής των Σισσών, άμεσα προστατευτικές – διαχωριστικές μπάρες. Στα σημεία αυτά έχει συμβεί το 80% των θανατηφόρων και όχι μόνο τροχαίων ατυχημάτων του νομού μας. Απαιτείται επίσης να τοποθετηθεί στα παραπάνω σημεία, επαρκής φωτισμός ο οποίος εγκληματικά απουσιάζει.
  • Ø Απαιτείται επίσης αυξημένη Αστυνόμευση στα άκρως επικίνδυνα αυτά σημεία του εθνικού μας δικτύου. Απαιτείται επίσης εκ μέρους της αρμόδιας Υπηρεσίας ΕΥΔΕ – ΒΟΑΚ και του Προέδρου της Γεωργίου Αγαπάκη, κλείσιμο των παράνομων παρακαμπτηρίων οδών και να τοποθετηθούν και οι απαραίτητες προειδοποιητικές σημάνσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν διαφαίνονται λόγω της πυκνής βλάστησης του χώρου όπου είναι τοποθετημένες, λόγω της πλημμελούς συντήρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
  • Ø Κύριε Εισαγγελεύ. Ο νομός Ρεθύμνης κυριολεκτικά έχει «πνιγεί στο αίμα» των θυμάτων της ασφάλτου. Εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, έχει γνωστοποιηθεί σε όλες τις ενδιαφερόμενες Υπηρεσίες, μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), σύμφωνα με την οποία ο ΒΟΑΚ είναι ο πιο επικίνδυνος οδικός άξονας της χώρας μας. Η αναβάθμισή του αποτελεί καίρια και επιτακτική ανάγκη. Διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολλά θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν τοποθετηθεί όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, προστατευτικά κιγκλιδώματα και διαχωριστικές μπάρες. Επειδή το φλέγον αυτό θέμα που απασχολεί το νομό μας, έχει ήδη φθάσει και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ρεθύμνης, όπου έγιναν επανειλημμένες συσκέψεις όλων των αρμόδιων Φορέων και όλοι διαπίστωσαν ότι η τραγική αυτή κατάσταση που επικρατεί στο ΒΟΑΚ δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Επειδή όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες και Υπηρεσίες της ΕΥΔΕ - ΒΟΑΚ πρέπει να τεθούν προ των ευθυνών τους, διότι ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού μας έχει γεμίσει από εικονοστάσια νεκρών και τραυματιών, εξαιτίας της «εκθέσεως σε κίνδυνο» των οδηγών που το χρησιμοποιούν λόγω της μη λήψεως των απαραίτητων μέτρων που απαιτούνται για την πρόληψη και την αποφυγή των ατυχημάτων αυτών και της πιθανής «παράβασης καθηκόντων» των αρμόδιων Οργάνων και Υπηρεσιών της, για την εποπτεία και τη συντήρηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.
  • Ø Επειδή ο νόμος προβλέπει και τιμωρεί τις παραπάνω παράνομες πράξεις, παραλείψεις και αμελείς συμπεριφορές κάθε υπεύθυνου παράγοντα ή Υπηρεσίας που έχει επιφορτισθεί με την εποπτεία, έλεγχο και συντήρηση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας υποβάλω την παρούσα μηνυτήρια αναφορά μου κατά παντός υπευθύνου, για τα συνεχιζόμενα τροχαία ατυχήματα στο νομό μας, πολλά των οποίων δυστυχώς είναι θανατηφόρα και άλλα με σοβαρούς τραυματισμούς και μόνιμες αναπηρίες, αναφορικά τη μη λήψη εκ μέρους τους κάθε απαραίτητου και ενδεικνυόμενου τεχνικού ή άλλου μέτρου που απαιτείται, όπως της τοποθέτησης «διαχωριστικών – προστατευτικών μπαρών», του επαρκούς φωτισμού, των ακάλυπτων προειδοποιητικών σημάνσεων, του κλεισίματος των παράνομων παρακαμπτηρίων και της πλημμελούς συντήρησης του οδοστρώματος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, πράξεις και παραλείψεις που «εκθέτουν σε κίνδυνο» τη ζωή και την περιουσία των χρησιμοποιούντων αυτόν, λόγω της ενδεχόμενης «παράβασης των καθηκόντων» των αρμόδιων Υπηρεσιών και των υπευθύνων τους και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».
  • Ø Για να αρχίσουμε και στα Χανιά τις μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου , μπας και «ευαισθητοποιηθούν» κάποιοι καρεκλοκένταυροι και – εκτός από τον μισθό τους – αρχίσουν να εισπράττουν και την «απειλή» της δικαστικής διερεύνησης των ευθυνών τους.
  • Ø Γιατί ναι μεν οι ευθύνες των οδηγών που παραβιάζουν κατά κόρον τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είναι δεδομένες, αλλά και οι ευθύνες της ΕΥΔΕ-ΒΟΑΚ για την απαράδεκτη κατάσταση των περισσότερων σημείων του οδικού δικτύου είναι επίσης δεδομένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου