Αναζήτηση

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΜΕ ΤΙΣ …ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΘΕΡΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

  • Ø Η είδηση : «Το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι πυλώνας και για την αναθέρμανση της οικονομίας και την αναδιάρθρωση της παραγωγικής της βάσης», δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.
  • Ø Μάλιστα όπως είπε η ίδια στους δημοσιογράφους , στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά από τις 17 προτάσεις των τραπεζών, δέχθηκε να ενσωματώσει τις 14 προτάσεις τους (Ωχ). Τι άλλο είπε;
  • Ø Για την ρευστότητα στην αγορά, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τον Τειρεσία : «Αποφασίσαμε να έχουμε μια στενή συνεργασία”.
  • Ø Για τις εγγυήσεις του δημοσίου και το ΤΕΜΠΕ : «Αποφασίσαμε να έχουμε μια κοινή, αν θέλετε, ομάδα εργασίας για να επανεξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις εγγυήσεων»
  • Ø Για το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων : «Ο ρόλος των τραπεζών είναι σημαντικός, διότι σε πολλά προγράμματα υπάρχει η συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα για την προώθηση των προγραμμάτων. Κι εκεί αποφασίσαμε να το δούμε από κοινού.»
  • Ø Για την προστασία του καταναλωτή και την διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών : «Θα καταθέσουμε πολύ σύντομα ένα σχέδιο νόμου, μια πρόταση, αν θέλετε, ενοποιημένη για τη διαφάνεια των τραπεζικών συναλλαγών, που θα θέλουμε πάλι τη συνεργασία του τραπεζικού συστήματος για τυχόν βελτιώσεις.»
  • Ø Η απορία : Μας καλά μας θεωρούν τόσο χαχόλους που έχουν το θράσος να μας δουλεύουν τόσο ξεδιάντροπα ; Αυτοί δεν ήταν που φώναζαν, τι φώναζαν, ούρλιαζαν επί έναν χρόνο πως η κυβέρνηση της ΝΔ πριμοδοτεί τις τράπεζες; Αυτοί δεν ξεσήκωσαν τον κόσμο κατά των τραπεζών; Δηλαδή όταν είμαστε στην αντιπολίτευση το τραπεζικό σύστημα φταίει για όλα και όταν έρθουμε στην κυβέρνηση γίνεται «πυλώνας αναθέρμανσης της οικονομίας;».
  • Ø Τώρα καταλαβαίνω γιατί κάποιοι (ευτυχώς όχι όλοι) από τους πρασινοσυνδικαλιστές επιλέγουν την σιωπή. Τι να πουν στον μισθωτό, τον συνταξιούχο , όταν επί έναν χρόνο του είχαν φάει τα αυτιά πως οι τράπεζες – που ευθύνονται για την οικονομική κρίση – ενισχύθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ αντί για τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου