Αναζήτηση

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ «ΥΠΟΔΟΜΩΝ»

  • Ø Προεκλογικά , υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη διατυμπάνιζαν σε ομιλίες , συνεντεύξεις και δηλώσεις πως το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο και από την επομένη των εκλογών θα άλλαζε την Ελλάδα.
  • Ø Μετεκλογικά το μόνο που κάνουν είναι να ζητούν πίστωση χρόνου και να ψάχνονται για το πώς θα κυβερνήσουν. Και μην μου πει κανείς, όπως κάποιος εργατοπατέρας, πως κάνω «φτηνή αντιπολίτευση», γιατί στην πράξη αποδυκνείεται πως το μόνο φτηνό ήταν τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα που έλεγαν προεκλογικά και οι υποσχέσεις που μοίραζαν δεξιά και αριστερά.
  • Ø Ειδικά και σε ότι αφορά στο Νομό Χανίων και την Κρήτη γενικότερα αναρωτιέμαι γιατί έχω την εντύπωση πως «θάφτηκαν» όλα τα έργα υποδομής ; Γιατί απλά δεν ακούω κουβέντα.
  • Ø Για παράδειγμα, εάν εξαιρεθούν οι αυτοδιοικήσεις και ειδικά των Χανίων και του Λασιθίου, ουδείς άλλος κάνει λόγο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης. Και μην με προκαλέσει κανείς να επαναφέρω τα όσα είχαν γραφεί στον Τύπο προεκλογικά από ομιλίες και δηλώσεις σημερινών μελών της κυβέρνησης γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
  • Ø Όμως δεν θα γελάσουν καθόλου εκείνοι που εξακολουθούν να πέφτουν θύματα των τροχαίων ατυχημάτων. Θα μου πείτε τι περιμένω. Να φτιαχτεί ο δρόμος σε έναν μήνα από την νέα κυβέρνηση ; Φυσικά και όχι. Αλλά από μια κυβέρνηση που ήταν «έτοιμη να κυβέρνηση» θα περίμενα να είχε παρουσιαστεί ήδη το πρώτο σχέδιο από τον υπουργό «Υποδομών».
  • Ø Όμως ο Δημήτρης , τον οποίο ο πρώην Νομάρχης Χανίων αποκαλούσε και ως «Κρέπα», είναι ωσεί απών από μια πραγματικότητα που δυστυχώς είναι πολύ σκληρή. Και μιλώ για το ΕΣΠΑ για το οποίο ήταν λαλίστατοι οι σημερινοί κυβερνώντες προεκλογικά (και Χανιώτες βουλευτές), στηλιτεύοντας τις καθυστερήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ τώρα απλώς ψελλίζουν «πα, πα, πα, μια πάπια».
  • Ø Και επειδή επαννειλημένως έχω αναφερθεί στην μετεκλογική απουσία της «έτοιμης» κυβέρνησης, θεωρώ πως ουδείς μπορεί να διαφωνήσει με αυτά που είπε χθες στο ΣΕΦ η Ντόρα η Μπακογιάννη: “Ήταν ωραίο το πυροτέχνημα για το νέο κυβερνητικό σχήμα. Αλλά έχει περάσει ένας μήνας κι ακόμα δεν ξέρουν οι υπουργοί τις αρμοδιότητες κάθε υπουργείου”, είπε. “Ήταν ωραίο το πυροτέχνημα για τον τρόπο επιλογής των Γενικών Γραμματέων. Αλλά έχει περάσει ένας μήνας κι ακόμα οι υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση διάλυσης, περιμένοντας τους νέους πολιτικούς προϊσταμένους”
  • Ø Με την ευκαιρία μήπως μπορεί κάποιο από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να μας εξηγήσει την διαφορά της επιλογής των γενικών γραμματέων από την σημερινή κυβέρνηση ; Και για να τους βοηθήσω, οι διαφορές είναι δύο. Η πρώτη αφορά στο ότι στις προηγούμενες κυβερνήσεις οι ενδιαφερόμενοι έστελναν τα βιογραφικά τους μέσω γραπτών σημειωμάτων ενώ τώρα τα στέλνουν μέσω internet. Η δεύτερη αφορά στο ότι στις προηγούμενες κυβερνήσεις οι διορισμοί των ΓΓ εγίνοντο σχεδόν αμέσως, ενώ τώρα , ίσως να ξεκινήσουν να ανακοινώνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ από σήμερα, δηλαδή σχεδόν έναν μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου