Αναζήτηση

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ : ΟΤΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ

  • Ø Επειδή κάποιοι ξεκίνησαν ήδη το «παραμύθι» της πίστωσης χρόνου και των ενεργειών της κυβέρνησης που θα γίνουν σε «βάθος χρόνου», αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ το κείμενο που ακολουθεί υπό τον τίτλο « Οι 100 πρώτες ημέρες | Τέσσερις βασικοί άξονες | Τα 5 νομοσχέδια. Ημ. Δημοσίευσης : 15/09/2009 17:53»
  • Ø «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της χώρας στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, παρουσίασε εκτενώς ένα άμεσο σχέδιο 100 πρώτων ημερών. Το σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση αναφέρεται σε τέσσερις βασικούς άξονες:
  • Ø Στήριξη του εισοδήματος για λόγους κοινωνικής συνοχής και ενίσχυσης της ζήτησης στην οικονομία, με αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ένα έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, καταπολέμηση της ακρίβειας, πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί την αναδιανομή.
  • Ø Αναθέρμανση της αγοράς και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, με την αύξηση των Δημοσίων Επενδύσεων, μέτρα για ένεση ρευστότητας στην αγορά, αλλαγή του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
  • Ø Προστασία και ενίσχυση της απασχόλησης, με την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη νέων ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, μέτρα για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, προγράμματα κοινωνικής εργασίας.
  • Ø Νοικοκύρεμα στα δημόσια οικονομικά με ριζικές τομές για την καταπολέμηση της σπατάλης και την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων με πλήρη αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης και των μηχανισμών ελέγχου.
  • Ø Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου στην ομιλία του παρουσίασε επίσης τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη νέα Βουλή προς ψήφιση: 1o νομοσχέδιο. Στήριξη του πραγματικού εισοδήματος και αναδιανομή. 2o νομοσχέδιο. Προστασία του δανειολήπτη και καταπολέμηση της ακρίβειας.3o νομοσχέδιο. Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων - ρευστότητα στην οικονομία. 4o νομοσχέδιο. Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και προώθηση των επενδύσεων. 5o νομοσχέδιο. Άμεση αντιμετώπιση της κρίσης στην αγορά εργασίας.
  • Ø Από τις 100 μέρες, οι πρώτες 30 πέρασαν και κύλησαν σαν το νερό μέσα από τα δάχτυλα. Για το καλό όλων μας ας ελπίσουμε πως θα προλάβουν να κάνουν όλα τα παραπάνω στις 70 μέρες που απομένουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου