- Ø Κάποιοι ίσως να ξαφνιάστηκαν από την θεατρικού τύπου ανακοίνωση της συνεργασίας του Δημήτρη του Αβραμόπουλου και του Αντώνη του Σαμαρά. Κάποιοι ίσως να νόμιζαν πως ο «κεντρώος» Αβραμόπουλος δεν μπορούσε να ταιριάξει με τον «δεξιό» Σαμαρά. Κάποιοι ίσως να κάνουν λόγο για «παρα φύση» συμμαχία. Όμως κάποιοι ίσως να έκαναν το λάθος να συγχωρήσουν ή απλώς να ξέχασαν πως και οι δύο άνδρες είχαν μια ταυτόσημη πορεία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
- Ø Και οι δύο σε κάποια δύσκολη στιγμή της ΝΔ «πρόδωσαν» κάποιον από τους προέδρους του κόμματος και κατά συνέπεια το ίδιο το κόμμα της ΝΔ. Ο Αντώνης ο Σαμαράς τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (1993) και Μιλτιάδη Έβερτ (1994-96) και ο Δημήτρης ο Αβραμόπουλος τον Κώστα Καραμανλή (2000).
- Ø Και επειδή άκουσα έκπληκτος τον Δημήτρη τον Αβραμόπουλο στην ανακοίνωσή του για την συνεργασία του με τον Σαμαρά να λέει την φράση «κάποιοι πλήγωσαν την παράταξη» !!! Και επειδή θεωρώ πως το όποιο κόμμα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή. Και επειδή δεν αντέχω την υποκρισία των φελλών που προσπαθούν να πείσουν πως είναι…νούφαρα και για αυτό επιπλέουν, έψαξα λίγο στο διαδίκτυο για να δω την πορεία και των δύο. Μια πορεία που ξεκινά την ίδια χρονιά , το 1993.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ : ΤΟ 2000 «ΠΟΥΛΗΣΕ» ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΚΕΠ
- Ø Από υπάλληλος της εθιμοτυπίας στο υπουργείο Εξωτερικών, το 1993 γίνεται βουλευτής της ΝΔ. Το 2000 γυρνάει την πλάτη στον Κώστα Καραμανλή, φεύγει από την ΝΔ και ιδρύει ξεχωριστό κόμμα, το «Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών» το οποίο διαλύει καθώς βλέπει πως δεν έχει κάποια τύχη για να μπει στην Βουλή.
- Ø Στις 3/12/2000, η Σοφία Γιαννακά έγραφε στο ΒΗΜΑ κάτω από τον τίτλο, «Αυτό είναι το κόμμα Αβραμόπουλου»: «Κυρίαρχο ρόλο παίζουν, επίσης, δύο γνωστοί επιχειρηματίες οι κ. Μ. Παράβολος και Δ. Κοντομηνάς. Τον κ. Αβραμόπουλο στηρίζει και ο πρώην διευθυντής της Κτηματικής Τράπεζας κ. Τ. Τζαβέλας, ο κουμπάρος του εφοπλιστής Ε. Τίκας, ο έτερος κουμπάρος του επίσης εφοπλιστής στην ακτοπλοΐα Π. Παναγόπουλος. Το μάτι του κλείνει εσχάτως και ο επιχειρηματίας κ. Σ. Κόκκαλης, ο οποίος είναι ορκισμένος εχθρός του κ. Κ. Καραμανλή».
- Ø Στις 25/11/2001 με την συμπλήρωση ενός έτους από την ίδρυση του ΚΕΠ πάλι το ΒΗΜΑ έγραφε : « Οι σχέσεις Ρηγίλλης και ΚΕΠ έχουν επιδεινωθεί. Ακόμη και το ενδεχόμενο να συναντηθεί εντός των ημερών εθιμοτυπικά ο κ. Αβραμόπουλος με τον κ. Καραμανλή στο πλαίσιο των μετασυνεδριακών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς κάνει τη Ρηγίλλης να παγώνει. Οι νεοδημοκράτες δεν συμπαθούν πια τον κ. Αβραμόπουλο γιατί αισθάνονται ότι τους έχει εγκαταλείψει…»
- Ø Όμως ο Κώστας ο Καραμανλής συγχώρεσε. Ο Δημήτρης ο Αβραμόπουλος έγινε υπουργός τουρισμού παίρνοντας τον τίτλο του «τουρίστα». ¨Εγινε υπουργός υγείας παίρνοντας τον τίτλο του «μεγάλου ασθενή» συμβάλλοντας στην αρνητική εικόνα της κυβέρνησης της ΝΔ και κατοχυρώνοντας τον τίτλο του αποτυχημένου διασπαστή και του αποτυχημένου υπουργού της ΝΔ.
- Ø Με αφορμή την αποχώρησή του από την κούρσα της προεδρίας , ο Κ.Ζούλας έγραφε στην «Καθημερινή» στις 3/11/2009 μεταξύ άλλων και τα εξής : «Όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι ο πρώην υπουργός έχει ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα. Εκ χαρακτήρος δεν ξέρει να χάνει. Δεν το αντέχει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα έδειχναν ότι δεν θα γνώριζε απλώς την ήττα, αλλά το αποτέλεσμα θα ήταν πολιτικά ατιμωτικό για τον ίδιο, καθώς δεν θα έβγαινε καν δεύτερος, αλλά τρίτος. Η φυγομαχία που επέλεξε ο κ. Αβραμόπουλος δεν ήταν άλλωστε ξένη για τον ίδιο και τις αρχές του. Πρέπει μάλλον να αποτελεί τον μοναδικό αρχηγό νεοϊδρυθέντος κόμματος στη μεταπολίτευση που καίτοι προκάλεσε τόσο ντόρο για όσα υποτίθεται έφερνε στην πολιτική ζωή, δεν κατέβηκε ποτέ σε εκλογές! Το Κίνημα των Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ) ιδρύθηκε το 2001 και λόγω (και πάλι) των απογοητευτικών, για τον ίδιο, δημοσκοπήσεων, ολοκλήρωσε τον κύκλο του το 2002. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, ο εμπνευστής του είχε προλάβει να προβεί σε μια καθ’ όλα αμετροεπή δήλωση, όπως απεδείχθη. «Το ΚΕΠ» είπε πει «έρχεται να αναπληρώσει το μεγάλο πολιτικό κενό που προκύπτει από την ολοκλήρωση του βιοϊστορικού κύκλου της Ν. Δ. και του ΠΑΣΟΚ». Τι μεσολάβησε και μέχρι χθες διεκδικούσε την αρχηγία του ενός εκ των δύο αυτών κομμάτων, ουδέποτε το εξήγησε επαρκώς ο ιδρυτής του ΚΕΠ (πιθανώς και στον εαυτό του). Σκεφτόμουν ότι ακριβώς αυτήν την πολιτική αμετροέπεια που επέδειξε ο κ. Αβραμόπουλος σε κρίσιμες στιγμές της σταδιοδρομίας του πληρώνει, ίσως, σήμερα. Σωρευτικώς και αναδρομικώς. Ουδείς εκ των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων έχει ξεχάσει, για παράδειγμα, την επιλογή του να αποδεχθεί την πρόσκληση του κ. Κ. Καραμανλή για ένα «δημόσιο» γεύμα στον Διόνυσο, προκειμένου να αρνηθεί (!) τη συμμετοχή του στην επικείμενη τότε εκλογική μάχη του 2000.»
- Ø Και όμως αυτός ο άνθρωπος ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και τώρα βγήκε με βαρύγδουπες ανακοινώσεις να πει πως στηρίζει τον Αντώνη τον Σαμαρά. Όμως εις αύριον τα σπουδαία και για αυτόν τον κύριο που τον θυμόμαστε από τις επισκέψεις του ως «Πολιτική Άνοιξη» και στα Χανιά.
- Ø Και μην ακούσω τίποτε για «παλιές ιστορίες» γιατί από αυτές τις «παλιές ιστορίες» φαίνεται το ποιος είναι πραγματικά ο καθένας και από αυτές τις «παλιές ιστορίες» φαίνεται γιατί θέλουν να τις ξεχάσουμε. Όμως είπαμε. Ομαδική αμνησία έχουν πάθει μόνο οι του ΠΑΣΟΚ. Αλλοίμονο εάν πάθουν και οι της ΝΔ…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου