Αναζήτηση

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΠΩΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ «ΠΟΥΛΗΣΕ» ΤΟΥΣ ΚΩΝ/ΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΚΩΝ/ΝΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • Ø Το 1989 , επί Οικουμενικής κυβέρνησης, ο Αντώνης ο Σαμαράς κατέλαβε την θέση του υπουργού Εξωτερικών όπου τον διατήρησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές του 1990 και εξελέγη πρωθυπουργός.
  • Ø Στις 13 Απριλίου 1992 έγινε σύνοδος των αρχηγών των ελληνικών κομμάτων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο 40χρονος τότε και άπειρος για την θέση που κατείχε, Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε να επιβάλλει σε όλους (ακόμη και στον «δάσκαλό» του, όπως είπε στο συνέδριο), Κωνσταντίνο Καραμανλή, τις δικές του απόψεις για το Σκοπιανό (τα γνωστά επτά σημεία). Το σχέδιό του απερρίφθη από όλους και με σύμφωνη γνώμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και των πολιτικών αρχηγών, την ίδια ημέρα, αποπέμφθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών. Έξη μήνες μετά, ο Αντώνης Σαμαράς παραιτείται από βουλευτής και εγκαταλείπει την ΝΔ !!!
  • Ø Στις 30 Ιουνίου 1993 ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει την Πολιτική Άνοιξη , τον Σεπτέμβριο παίρνει δύο βουλευτές της ΝΔ η οποία χάνει την πλειοψηφία και πέφτει από κυβέρνηση. Τώρα βέβαια μπορεί να λέει ότι δεν ανάτρεψε την κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κων/νο Μητσοτάκη, αλλά έχει τόσο μυαλό που ξεχνά πως τα γραπτά μένουν.
  • Ø Για παράδειγμα, στις 21/12/1993 δήλωνε: «Θυμίζω ότι [το Μακεδονικό] ήταν το αίτιο για το οποίο ρίξαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη». Στις 7/9/93 αντιπολιτευόταν την ΝΔ δηλώνοντας: «Η αφροσύνη των αλόγιστων αποκρατικοποιήσεων κλόνισε την οικονομία μας». Στην εκπομπή “Προφίλ” του Π. Παναγιωτόπουλου (17/6/1993) δήλωνε: «Δεν θα πρέπει να μας φοβίζει ο αντιευρωπαϊσμός και ο απομονωτισμός».
  • Ø Στις 12 Ιουνίου 1994 γίνονται Ευρωεκλογές. Τα αποτελέσματα ήταν ΠΑΣΟΚ 37,64%, ΝΔ 32,66% και Πολιτική Άνοιξη 8,65%. Έτσι η ΝΔ με αρχηγό τον Μιλτιάδη Έβερτ έχασε την πρώτη θέση από το διασπαστικό κόμμα του Αντώνη του Σαμαρά. Όμως ο σημερινός υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ επεφύλασσε και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις στην ΝΔ.
  • Ø Το φθινόπωρο του 1994, σχεδόν μέρα παρά μέρα, ζητούσε την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ( του «δασκάλου» του) από την Προεδρία και όταν τελικά αυτός αποσύρθηκε από την πολιτική, τον Χειμώνα του 1995, όλα έδειχναν πως δεν θα υπήρχε συμφωνία για την εκλογή του νέου Προέδρου και πως – σύμφωνα με το Σύνταγμα – η χώρα θα πήγαινε σε εκλογές σε μιαν περίοδο που οι δημοσκοπήσεις έφερναν την ΝΔ με τον Μιλτιάδη Έβερτ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ έως και 5 μονάδες.
  • Ø Τι σκαρφίστηκε τότε ο σημερινός υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ; Να βρει κάποιο πρόσωπο το οποίο θα είναι κοινής αποδοχής και δεν θα μπορέσει να απορρίψει η ΝΔ, με στόχο να μην γίνουν οι εκλογές. Έτσι ο Αντώνης ο Σαμαράς, αρχικά πρότεινε τον Οδυσσέα Ελύτη και όταν αυτός αρνήθηκε, πρότεινε τον Κωστή τον Στεφανόπουλο ο οποίος δέχθηκε. (Εδώ φαίνεται για άλλη μια φορά η ανηθικότητα του Αντώνη του Σαμαρά που είχε το θράσος να μιλήσει στο συνέδριο της ΝΔ και για πολιτικό ήθος !!! Μια δεκαετία πριν ο Αντώνης ο Σαμαράς είχε πολεμήσει τον Κωστή τον Στεφανόπουλο όταν ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ μαζί με τον Ευάγγελο Αβέρωφ.)
  • Ø Και καθώς η ΝΔ δεν μπορούσε να καταψηφίσει τον Κωστή τον Στεφανόπουλο, δεν έγιναν εκλογές και ο Αντώνης ο Σαμαράς στέρησε από την παράταξή «του» μια δεύτερη ευκαιρία για την επάνοδό της στην εξουσία.
  • Ø Η τρίτη και φαρμακερή βολή κατά της ΝΔ ρίχτηκε από τον Αντώνη τον Σαμαρά στις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου 1996, τις οποίες έχασε η ΝΔ με τον Μιλτιάδη Έβερτ με διαφορά μόλις 3,4 % από το ΠΑΣΟΚ. Σε εκείνες τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη πήραν 2,95 % και έμειναν εκτός βουλής ενώ η ΝΔ έμεινε εκτός κυβέρνησης για 11 ολόκληρα χρόνια.
  • Ø Και μπορεί το 2004 ο Κώστας Καραμανλής να τον «συγχώρησε» αλλά μην ξεχνάτε πως φρόντισε να τον «βγάλει από τα πόδια του» στέλνοντάς τον στην Ευρωβουλή και μόνο όταν ο Αντώνης ο Σαμαράς «έδειχνε πως ήταν καλό παιδί» του έδωσε ένα «ανώδυνο» υπουργείο, όπως αυτό του Πολιτισμού.
  • Ø Μετά από όλα αυτά (που είναι εύκολο να τα επαληθεύσετε) μήπως εξηγείται, το γιατί τα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης που προεκλογικά πολέμησαν την ΝΔ και στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, τώρα πολεμούν την Ντόρα την Μπακογιάννη και στηρίζουν τον Αντώνη τον Σαμαρά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου