Αναζήτηση

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ο «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ» ΤΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ : «ΤΟ ΔΙΑΛΛΕΙΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ….»

  • Ø Προεκλογικά έλεγαν πως «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει». Μετεκλογικά, μόλις τώρα υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έλεγχο το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητες των υπουργείων.
  • Ø Προεκλογικά έκαναν λόγο για «επανίδρυση του κράτους». Μετεκλογικά προχωρούν στην πλήρη διάλυσή του χωρίς να λένε (άραγε ξέρουν;) πως θα το επανιδρύσουν. Καταργούν μια σειρά από Νόμους χωρίς να έχουν έτοιμα τα νομοσχέδια που θα τους αντικαταστήσουν. Ανακοινώνουν διοικητική μεταρρύθμιση χωρίς να έχουν κάποια πρόταση να υποβάλλουν για διάλογο. Πετούν στον δρόμο τους εργαζόμενους των Stage στους οποίους στηρίχτηκαν οι υπηρεσίες με δικούς τους Νόμους και όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες αλλά επιπλέον παγώνουν και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
  • Ø Προεκλογικά μιλούσαν για «κράτος δικαίου» και για «νέες ευκαιρίες στους νέους και τις νέες». Μετεκλογικά ανακοινώνουν χωρίς ούτε σταλιά ντροπής πως δεν θα πληρώσουν εκείνους που προσελήφθηκαν μέσω των Stage τον Σεπτέμβριο και πως θα παραβιάσουν τον δικό τους Νόμο για μοριοδότηση των υπολοίπων.
  • Ø Βγαίνει ο υπουργός Εργασίας και ανακοινώνει βαρύγδουπα πως στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2010 να γίνεται η απονομή συντάξεων σε τρεις μήνες. Όμως δεν λέει , με ποιους υπαλλήλους, όταν θα έχουν διώξει τα παιδιά των Stage και χωρίς να έχουν προσλάβει άλλους. Εκτός εάν….
  • Ø Εκτός εάν η πρεμούρα της κυβέρνησης να πετάξει έξω από τις υπηρεσίες του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης τα παιδιά των Stage, η απόφαση να παγώσουν οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και το τρέξιμο για να βγει νομοσχέδιο για τις προσλήψεις έχει έναν και μοναδικό λόγο.
  • Ø Να δημιουργηθούν τεράστια κενά στις υπηρεσίες και να μαγειρευτούν οι τοποθετήσεις των «δικών μας» παιδιών μέσω του νέου καθεστώτος του ΑΣΕΠ ούτως ώστε , να μειωθούν οι ακάλυπτες επιταγές που σκορπίστηκαν απλόχερα προεκλογικά και κάποιοι να «εισπράξουν».
  • Ø Και εδώ βέβαια γεννάται ένα ερώτημα. Εάν η κυβέρνηση που το 2004 μονιμοποίησε χιλιάδες συμβασιούχους οι οποίοι είχαν προληφθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν η «κακιά δεξιά», η σημερινή κυβέρνηση τι είναι ;
  • Ø Προεκλογικά μιλούσαν για «αξιοκρατία» στις προσλήψεις. Μετεκλογικά ο πρώτος γενικός γραμματέας που διορίζεται στο υπουργείο ….δικαιοσύνης και διαφάνειας (!!!) έχει συγγράψει βιβλίο μαζί με την σύζυγο του…υπουργού (!!!). Ξέρετε ποια ήταν η απάντηση του κ.Καστανίδη ; «Η καλή συνεργασία μεταξύ του υπουργού και του γενικού γραμματέα είναι βασικό ζητούμενο, δεδομένου ότι μετά τον υφυπουργό, ο γενικός γραμματέας είναι ο στενότερος συνεργάτης ενός υπουργού».
  • Ø Δηλαδή, ούτε λίγο , ούτε πολύ, ο υπουργός της «διαφάνειας» μας λέει πως δεν πα να στέλνετε με email όσα βιογραφικά θέλετε; Εγώ επιλέγω εκείνον τον κολλητό, με τον οποίο μπορώ να συνεργαστώ. Ιδού πως εννοεί το ΠΑΣΟΚ την «αξιοκρατία» και πως «επανιδρύει» το κράτος αντικαθιστώντας τα γραπτά ραβασάκια με email. (Αλήθεια. Τι είδους δημόσια και αξιοκρατική διαβούλευση είναι αυτή όταν δεν γνωρίζουμε ποιοι έχουν υποβάλλει βιογραφικά για τις θέσεις των γενικών γραμματέων και το μόνο που θα μάθουμε είναι το ποιοι έχουν επιλεγεί;)
  • Ø Προεκλογικά μιλούσαν για «αναγέννηση της υπαίθρου και του αγροτικού εισοδήματος». Μετεκλογικά ψελλίζουν πως ίσως να καταφέρουν να δώσουν κάποια χρήματα από τις επιδοτήσεις πριν τα Χριστούγεννα, πως δεν υπάρχουν τιμές ασφαλείας των αγροτικών προϊόντων παρά μόνο τιμές αγοράς και πως για όλα φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ø Η παράθεση των όσων τραγελαφικών βιώνουμε μετεκλογικά θα μπορούσε να συνεχιστεί και θα συνεχιστεί αλλά όχι τώρα,γιατι κλείνοντας για σήμερα πρέπει να επισημάνω και το εξής : Προεκλογικά δημιούργησαν μιαν ευφορία τάζοντας λαγούς με πετραχήλια και μοιράζοντας επιταγές, ενώ η στήλη που διαβάζετε κατηγορήθηκε για υπερβολές στην κριτική που ασκούσε. Μετεκλογικά που οι επιταγές του ΠΑΣΟΚ «σκάνε» η μια μετά την άλλη και που τα κεφάλια μπαίνουν και πάλι μέσα προειδοποιώ :
  • Ø Όσοι νομίζουν ότι η ιστορία με την απόλυση των stage ήταν μεμονωμένο περιστατικό δεν έχουν καταλάβει τι τσουνάμι έρχεται. Μετά τους stage ήρθε η σειρά των συμβασιούχων έργου. Μετά η σειρά των συμβασιούχων χρόνου. Σύντομα η σειρά ωρομισθίων και αναπληρωτών (ήδη η κα. Διαμαντοπούλου, το μισο-είπε, αλλά το μάζεψε). Ύστερα θα έρθουν οι ιδιωτικοποιήσεις με πρόωρη συνταξιοδότηση.
  • Ø Και όλα αυτά γιατί μια κυβέρνηση με νωπή εντολή, με αυτοδυναμία 160 βουλευτών και με τους εργατοπατέρες και τους αγροτοπατέρες , δηλαδή με την ηγεσία – κρατικοδίαιτη και μη – του συνδικαλιστικού κινήματος, να είναι κομματικά της μέλη , αισθάνεται πως έχει κάθε δυνατότητα να αυθαιρετήσει. Πως μπορεί να κάνει ότι θέλει χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν.
  • Γουστάρατε προεκλογικά να σας χαϊδεύουν τα αυτιά με λόγια πλάνα αλλά όμορφα; Απολαύστε τώρα το δάγκωμα της εξουσίας του βαθέως (δίκαιου και αξιοκρατικού) κράτους του ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου