Αναζήτηση

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ : ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ’90 ΚΑΙ ΤΑ …STAGE


  • Ø Για την τερατώδη απόφαση να απολυθούν οι χιλιάδες νέοι που απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων Stage, αλλά και γενικότερα για τα έως τώρα δείγματα γραφής ή μάλλον δια-γραφής της σημερινής κυβέρνησης έχω να γράψω πολλά. Αλλά επιφυλάσσομαι για τις επόμενες στήλες αναμένοντας και τις εξελίξεις.
  • Ø Όμως δεν μπορώ, επί του παρόντος να μην επισημάνω ότι οι του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχάσει την απόλυτης αλήθειας ρήση, πως τα γραπτά μένουν και μάλιστα και στην ηλεκτρονική μορφή που τόσο αγαπά ο Γιωργάκης. Πως όλα όσα είχαν κάνει ως κυβερνώντες υπάρχουν και κυκλοφορούν στο διαδύκτιο ενώ το ίδιο ισχύει και για όσα είχαν πει προεκλογικά.
  • Ø Για παράδειγμα ναι μεν είχαν πει ότι θα καταργήσουν τα Stage αλλά ταυτόχρονα είχαν υποσχεθεί δουλειές και καλύτερο μέλλον για τους νέους. Προς το παρόν έκαναν το πρώτο και δεν έχουν πει τίποτε για το τι θα κάνουν για το δεύτερο. Όμως για αυτό και άλλα πολλά, λίγη υπομονή.
  • Ø Για σήμερα απολαύστε δύο Νόμους, τον 2738 του 1999 και τον 2839 του 2000 οι οποίοι φέρουν , μεταξύ άλλων , και την υπογραφή του νυν Πρωθυπουργού, με τους οποίους ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ σε δήμους και Νομαρχίες ,σχεδόν φωτογραφικά , κάποιοι που παρακολούθησαν «πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων επιστημόνων».
  • Ø Τα σχετικά ΦΕΚ έφερε στο φως ο φίλος “SADENTREPESE”. Ένας από τους χιλιάδες συμβασιούχους – ομήρους της δεκαετίας του 1990 ο οποίος παρακολουθώντας σχετική εκπομπή σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό (τον ίδιο που είχε κάνει επανάσταση προκειμένου να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι του δήμου Χανίων) φαίνεται πως ο φίλος από την Κίσαμο βγήκε στην κυριολεξία από τα ρούχα του για να γράψει μεταξύ άλλων και τα εξής:
  • Ø «… ένας σίφουνας παραπληροφόρησης γέμισε τα παράθυρα της εκπομπής, με κατηγορίες δεξιά-δεξιά (όχι αριστερά) από την…..δημοσιογράφο. Φταίει η Δεξιά γιατί δεν τους έκανε μόνιμους; Τους εγκλώβισε και τους απαξίωσε! Άραγε μπορούσε; Είδατε τις συμβάσεις τους τι έγραφαν ; Τι θα έλεγε όμως ο κάθε δημοσιογράφος αν παραμονή των εκλογών έβγαζε ένα ΦΕΚ η κακιά δεξιά κυβέρνηση και τους μονιμοποιούσε; Πολλά και πολλές εκπομπές θα γέμιζε με πληρωμένα παπαγαλάκια που θα λαλούσαν για το ρουσφέτι!! Όμως το 1999 και το 2000 κανείς δεν μίλησε σε παρόμοιες περιπτώσεις. Ή μη μου πείτε ότι δεν το ξέρατε; Για πατήστε πάνω στα ΦΕΚ για μεγέθυνση αλλά και να δείτε ποιοι υπέγραφαν τότε και σήμερα κάνουν τις πάπιες ; Τότε ήταν κοινωνικής κατάρτισης και σήμερα stage, που η διαφορά!!! Το θέμα είναι προσωπικό και δεν έχει να κάνει με καμιά ……… γιατί εγώ και κάμποσοι άλλοι που είμαστε συμβασιούχοι από το 1994-95-97, κανείς μα κανείς τόσα χρόνια δεν ήλθε να μας πει πως θα ζήσουμε μετά από την απόλυση ή τι δουλειά μπορεί να κάνουμε στα 50 μας!!! Δυστυχώς όλοι επένδυσαν στις πλάτες μας και όσοι είχαν μπάρμπα στην Κορώνη κατάφεραν να το παίζουν κύριοι σήμερα!!!»
  • Ø Και επειδή είπαμε πως τα γραπτά μένουν , μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος της κυβέρνησης ή του ΠΑΣΟΚ γενικότερα τι σημαίνει να βγαίνει ο βαρέων-βαρών αντιπρόεδρος κ.Πάγκαλος και να ανακοινώνει την οριστική κατάργηση των Stage και λίγο μετά, στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, να βγαίνει ο συμμετέχων στην κατηγορία φτερού πρόεδρος της κυβέρνησης κ.Παπανδρέου και να λέει πως είναι «ένα χρήσιμο εργαλείο για τους νέους ως μέθοδος μαθητείας;»
  • Ø Μα γνωρίζει η δεξιά σας τι ποιεί η αριστερά σας; Εάν είναι χρήσιμο εργαλείο γιατί τα καταργείται απολύοντας τον κόσμο και δεν τα μετατρέπετε; Ή μήπως εκεί ακριβώς κρύβετε το μυστικό; Δηλαδή τα καταργούμε, πετάμε έξω όλους εκείνους που μπήκαν την τελευταία πενταετία και τα επαναφέρουμε τάχα δήθεν «αξιοκρατικά» και τα λοιπά γνωστά πράσινα άλογα, για να διορίσουμε εμείς όποιους θέλουμε.
  • Ø ΓΙΟΥΠΙΙΙ. Επιτέλους το κράτος επανιδρύθηκε. Τώρα πια όλα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Τέρμα στα γραπτά σημειωματάκια των βουλευτών. Ξεκινά η ψηφιακή εποχή με τα ρουσφέτια και τους διορισμούς να γίνονται με email !!!
  • Ø Ωχ , παραλίγο να το ξεχάσω. Κε πρόεδρε του Εργατικού Κέντρου Χανίων , με την ευκαιρία της απόλυσης των χιλιάδων νέων που απασχολούντο με τα προγράμματα Stage σας υπενθυμίζω τι γράφατε στην επιστολή προς την στήλη στις 28/9 : «Να είστε σίγουρος κ. Σαραντίδη ότι θα μας ξανασυναντήσετε πρωτοπόρους στους αγώνες των εργαζομένων όποτε και αν χρειαστεί. Ελπίζουμε να σας βρούμε συμπαραστάτη μας.»
  • Ø Εννοείτε βέβαια πως η υπενθύμιση ισχύει και για τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων που συνυπέγραφε την επιστολή , ειδικά τώρα που και με την νέα κυβέρνηση παραμένουν τα κενά και τα ίδια χάλια στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου