Αναζήτηση

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ MIG ΚΑΙ Η «ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ …MIG

  • Ø Μέχρι πριν από κάποια χρόνια γνωρίζαμε μόνο τα Σοβιετικά και στην συνέχεια Ρωσικά MIG , ως πολεμικά αεροσκάφη που ήταν , ας πούμε, κάτι το αντίστοιχο με τα Αμερικάνικα F (π.χ. 16). Τα τελευταία χρόνια μας προέκυψε και η MIG , μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο η οποία σε χρόνο ρεκόρ έχει εξαπλωθεί σε μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών και προϊόντων και με αποτέλεσμα , όταν αγοράζεις ακόμη και ένα μπουκάλι γάλα , η αγορά αυτή να αφορά την…MIG.
  • Ø Είχα γράψει και παλαιότερα και υπενθυμίζω πως ο όμιλος MIG συμμετέχει στις εξής εταιρείες και ομίλους Συμμετοχή στον Όμιλο Attica (Superfast και Blue star Ferries) κατά 86,4% και σε εταιρεία αεροδιακομιδών ασθενών με έδρα την Γερμανία κατά 49,9%. Συμμετοχή στην Vivartia κατά 89,9% και όταν λέμε Vivartia μιλάμε για γαλακτοκομικά Δέλτα, κρουασάν 7Days, κατεψυγμένα Μπάρμπα Στάθης και αλυσίδα ταχυφαγείων Goodys (Flocafe και Hellenic Catering). Συμμετοχή στο Hilton Cyprus κατά 75,1%, στο Καζίνο του Ρίου κατά 55,5% και σε αλυσίδα ξενοδοχείων της Κροατίας κατά 49,9%. Συμμετοχή στον όμιλο Κορασίδης κατά 55,8%. Συμμετοχή στον όμιλο Υγεία (νοσοκομείο Υγεία, μαιευτήρια Μητέρα και Λητώ) κατά 33,3%. Συμμετοχή στην πρώην εταιρεία Αττικά ακίνητα που μετονομάστηκε σε MIG Real Estate κατά 50% και στον κλάδο ακινήτων αλυσίδας εμπορικών κέντρων της Σερβίας με ποσοστό 66,7%. Συμμετοχή στην Singular Logic κατά 31,2%. Εάν σε όλα αυτά προστεθεί και ο τραπεζικός κλάδος με την Marfin Bank και τώρα και ο κλάδος των αερομεταφορών με την Ολυμπιακή, τότε απορώ για ποιόν «ανταγωνισμό» κάνει λόγο ο κος MIG όταν προσπαθεί να «κυριεύσει» έναν οικονομικό τομέα.
  • Ø Για «ανταγωνισμό» μιλούσε στις αρχές του καλοκαιριού, όταν έβαλε τα πλοία του στην Κρήτη. (Άραγε είναι αλήθεια πως προσπάθησε να επιβάλλει στις εταιρείες του ομίλου να διακινούν τα φορτηγά τους αποκλειστικά με τα πλοία του ομίλου Attica και εάν είναι αλήθεια, έτσι εννοεί τον «ανταγωνισμό»;
  • Ø Τώρα, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει δρομολόγια η νέα αεροπορική εταιρεία μετά την εξαγορά της Ολυμπιακής από την MIG, ο εν λόγω κύριος «χτύπησε» και πάλι έχοντας μάλιστα το θράσος να καταγγείλει πως μια άλλη αεροπορική εταιρεία, η Aegean, είχε ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με την Ολυμπιακή. Και λέω την λέξη θράσος, καθώς και στα παιδιά είναι γνωστό ότι η χώρα μας απασχόλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για μεροληπτική ενίσχυση της Ολυμπιακής.
  • Ø Και το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι : Που το πάει ο κος MIG ; Η εν λόγω εταιρεία ελέγχει τους βασικότερους τομείς της καθημερινής ζωής των Ελλήνων, από τις μεταφορές και την υγεία, μέχρι τα τρόφιμα και τα ηλεκτρονικά. Μήπως όταν αναφέρεται στην λέξη «ανταγωνισμός» έχει κατά νου τις λέξεις «εξόντωση» και «μονοπώλιο» ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου