Αναζήτηση

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ…ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΕΣ

  • Ø Από την εποχή του αλησμόνητου…Μπιρσίμ, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Γιατί τότε που η διοργάνωση των συγκεντρώσεων του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, έφερε την υπογραφή «Μπιρσίμ», έπρεπε να συνυπολογιστούν πάρα πολλά πράγματα για να αποκτήσει η προεκλογική συγκέντρωση τον τίτλο της «λαοθάλασσας».
  • Ø Το ένα και πλέον βασικό ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση ανθρώπων. Όμως από μόνο του αυτό δεν ήταν αρκετό και εκεί ερχόταν ο ρόλος του σκηνοθέτη, με την κατάλληλη τοποθέτηση της εξέδρας του αρχηγού, των πανό, των οργανωμένων οπαδών (κυρίως της νεολαίας) και άλλα πολλά.
  • Ø Για παράδειγμα το πλέον απλό τρικ , ήταν να βάζεις τρεις να κρατούν ένα γιγαντιαίο πάνω κάτω από το οποίο ήταν πέντε έξη νοματαίοι και από πίσω…κανείς. Όμως ο τηλεοπτικός φακός με τις κατάλληλες οδηγίες του σκηνοθέτη δεν έδειχνε ούτε ένα πλάνο από το…κενό που ήταν πίσω από το πανό, παρά μόνο μπροστά και καμιά δεκαριά μέτρα πιο πίσω όπου ήταν και πάλι συγκεντρωμένοι.
  • Ø Τα χρόνια κύλησαν και μαζί τους κύλησε και η αδιαφορία των πολιτών για την μαζική προσέλευση στις προεκλογικές συγκεντρώσεις. Όμως στον πονοκέφαλο του σκηνοθέτη ήρθε να δώσει ανακούφιση η…τεχνολογία.
  • Ø Οι νέες ψηφιακές τηλεοπτικές κάμερες με ευρυγώνιους φακούς κατάλληλα τοποθετημένες πάνω σε «γερανάκια» και υπό τις οδηγίες του πρωτομάστορα σκηνοθέτη, κάνουν το θαύμα τους , ή μάλλον για να κυριολεκτώ «κάνουν το τόσο, τοοοσο».
  • Ø Δεν θα ξεχάσω, πως όταν το 2006 έφεραν στο παλιό λιμάνι των Χανίων τον Γιώργο Παπανδρέου για να μιλήσει πριν το «φιάσκο» των εκλογών στην αυτοδιοίκηση, ήμουν στην προκυμαία για να καλύψω το ρεπορτάζ και βλέποντας πως οι συγκεντρωμένοι ήταν ελάχιστοι, ρώτησα έναν από το συνεργείο που είχε αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη, εάν θα γίνει ρεζίλι το ΠΑΣΟΚ.
  • Ø «Αποκλείεται γιατί οι κάμερες που έχουμε κάνουν τους δέκα να φαίνονται 50 ήταν η απάντησή του, κάτι που επιβεβαίωσα όταν είδα τα μαγνητοσκοπημένα πλάνα από την «λαοθάλασσα» που εκτεινόταν από το Γυαλί τζαμί μέχρι τον… «Κάβουρα». Αυτά τα ολίγα για να μην σας πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες και για να μην παίρνουν και ορισμένων τα μυαλά αέρα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου