Αναζήτηση

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

  • Ø Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το 2004 ο δήμος Χανίων υπέβαλλε αίτημα και μελέτη στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών (κανονικών ή πεζοφάναρων) σε έξη σημεία της πόλης.
  • Ø Πρόκειται για : 1) Διασταύρωση της λεωφόρου Σούδας και του δρόμου στα Λιβάδια που περνά από το ΜΑΙΧ. 2) Διασταύρωση των οδών Ζυβρακάκηδων και Γογονή. 3) Διασταύρωση των οδών Ζυβρακάκηδων και Εφέδρων Πολεμιστών. 4) Πλατεία Ευαγγελίστριας στην Χαλέπα. 5) Έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο. 6) Έξω από τα κτίρια του ΙΚΑ στην λεωφόρο Σούδας (πεζοφάναρο).
  • Ø Και όμως μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια και μπόλικο τσακωμό, μόλις πρόσφατα βρήκαν τον χρόνο οι αρμόδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ να έρθουν στα Χανιά, για να κάνουν – λένε – έλεγχο των σημείων , και να δώσουν την προέγκριση.
  • Ø Θα μου πείτε τι φόρτο δουλειάς είχαν και δεν μπορούσαν να έρθουν ; Πιστεύω πως επεξεργάζοντο την φαεινή ιδέα να χαρατσώσουν προεκλογικά χιλιάδες ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων, οι οποίοι αν και διατηρούν σε άψογη κατάσταση τα αυτοκίνητά τους και έχουν πάρει και κάρτα καυσαερίων που βεβαιώνει πως δεν ρυπαίνουν, τώρα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν υπέρογκα «περιβαλλοντικά» τέλη κυκλοφορίας.
  • Ø Μάλιστα ενώ χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να αποφασίσουν εάν θα προεγκρίνουν τα φανάρια σε διασταυρώσεις – καρμανιόλες, σε χρόνο μηδέν , βρήκαν τρόπο να ξεπεράσουν την προεκλογική περίοδο και να ισχύσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα «χαρατσωτά» τέλη για εκείνους που επειδή δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν καινούργια αυτοκίνητα κρατούν τα παλιά τους.
  • Ø Εκτός βέβαια , εάν ο Σαρακατσάνος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και οι συμβουλάτορές του , θεωρούν πως είμαι βιτσιόζος και κρατώ ένα αυτοκίνητο του 1993 (άψογα συντηρημένο και με κάρτα καυσαερίων που βεβαιώνει πως δεν ρυπαίνει) ενώ θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με ένα καινούργιο.
  • Ø Πάντως τον βεβαιώνω ότι είναι μακράν νυχτωμένος εάν νομίζει πως βάζοντάς μου χαράτσι 150 ευρώ το χρόνο (περιβαλλοντικά τέλη) και δίνοντάς μου ως κίνητρο 2.000 ευρώ (απόσυρση) θα ψάξω να βρω τα υπόλοιπα 10-15 χιλιάρικα που χρειάζομαι για να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου