Αναζήτηση

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 : ΤΟ DEBATE ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ

  • Ø Την μια μετά την άλλη, βρίσκουν οι του ΠΑΣΟΚ σε μιαν προσπάθεια για να αποφύγουν το (τα) debate με τους πολιτικούς αρχηγούς. Το ότι αυτό που έγινε το 2007 ήταν ανούσιο και βαρετό το παραδέχονται όλοι. Όπως και όλοι γνωρίζουν ότι το debate αποτελεί και το αδύναμο σημείο για τον Γιώργο τον Παπανδρέου ( ο οποίος σίγουρα θα προτιμούσε μια διαδυκτιακή «συζήτηση» τύπου «chat rooms»).
  • Ø Έτσι αφού απέρριψαν όλες τις ημερομηνίες που προτάθηκαν αλλά και τις προτάσεις που έκαναν τα μικρότερα κόμματα για τους όρους της τηλεοπτικής συζήτησης των πολιτικών αρχηγών, οι του ΠΑΣΟΚ , εφάρμοσαν την γνωστή τακτική της συνθηματολογίας χωρίς να μπαίνουν στην ουσία.
  • Ø Λένε πως θέλουν απευθείας διάλογο μεταξύ των αρχηγών, αν και γνωρίζουν πολύ καλά πως σε αυτού του είδους τον διάλογο ο αρχηγός τους έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να βγει χαμένος. Θα μου πείτε γιατί τότε το ζητούν;
  • Ø Το ζητούν γιατί ξέρουν πολύ καλά πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ένας απευθείας διάλογος μεταξύ έξη ανθρώπων σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό χρόνο και να μην μοιάζει με…συζήτηση καφενείου.
  • Ø Δηλαδή σε έναν απευθείας διάλογο δύο πολιτικών αρχηγών πως θα μετρηθεί ο χρόνος εκείνου που μιλά γρήγορα και με σαφήνεια και εκείνου που συλλαβίζει τις λέξεις προσπαθώντας να αποφύγει κάποια…πατάτα; Πως θα υπάρξει ένας συντονισμός έτσι ώστε η όλη συζήτηση να μην μοιάζει με …χάβρα;
  • Ø Επίσης οι του ΠΑΣΟΚ θέτουν ως προϋπόθεση – λένε – την συμμετοχή πολιτών. Όμως ποιοι πολίτες θα συμμετέχουν , με ποιόν τρόπο και ποια θα είναι η διαφορά εάν κάνει μια ερώτηση , π.χ. ο Μήτσος από το Μενίδι , αντί για έναν δημοσιογράφο;
  • Ø Το μόνο που δεν έχουν ζητήσει ακόμη είναι να έχει ο κάθε πολιτικός αρχηγός έναν υπολογιστή μπροστά του και να κάνουν διάλογο μέσω του internet. (Όπως προαναφέρω, εκεί σίγουρα ο Γιώργος θα τα πήγαινε καλά).
  • Ø Πάντως δεν γνωρίζω εάν τελικά θα συμφωνήσουν στην διεξαγωγή των ή του debate, αλλά εκείνο που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι , καθώς θα μεταδοθούν από όλα τα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, τα περιμένουν πως και πως οι ιδιοκτήτες καταστημάτων με DVD, αναμένοντας ότι θα κάνουν χρυσές δουλειές.
  • Ø Εκτός βέβαια, εάν συναντήσουν ανταγωνισμό από το κανάλι της…Πετρούλας, που διαλέξει την ώρα του debate για να βάλει κάποια καλή κινηματογραφική ταινία ή απλώς να στήσει ένα debate με κορίτσια από τα καλλιστεία και την Πετρούλα ως συντονίστρια του…διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου