Αναζήτηση

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009 : ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΣΤΗΝ «ΤΑΚΤΙΚΗ» ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

  • Ø Έχοντας εναντίον του την πλειοψηφία των Αθηναϊκών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και πολλά από τα περιφερειακά, ο Κώστας ο Καραμανλής , υπέπεσε σε δύο αστοχίες τακτικής κατά τις πρώτες – και κρίσιμες – δέκα ημέρες από τότε που ανακοίνωσε την απόφασή του για πρόωρες εκλογές. Δύο αστοχίες, που κατά την ταπεινή μου γνώμη – κάνουν την διαφορά και έχουν φέρει τα πρώτα , μετά από το 2004, χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Αστοχία 1η : Ο Κώστας ο Καραμανλής ξεκίνησε την επίθεση από τα …αποδυτήρια. Πριν καν προκηρυχθεί επίσημα η προεκλογική περίοδος, ο Πρωθυπουργός άρχισε τον προεκλογικό αγώνα με φουλ επίθεση από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι πάντες, από τους δημοσιογράφους μέχρι τους…συνταξιούχους πάγωσαν όταν άκουσαν – στην κυριολεξία για πρώτη φορά - έναν Πρωθυπουργό, να εξαγγέλλει από το βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης και μάλιστα ενώ έχει ανακοινώσει πρόωρες εκλογές, την εφαρμογή σκληρών οικονομικών μέτρων.
  • Ø Και βέβαια όλοι γνωρίζουν πως τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κώστας ο Καραμανλής , όχι μόνο θα εφαρμοστούν, αλλά είναι αναγκασμένο να τα εφαρμόσει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ εάν γίνει κυβέρνηση.
  • Ø Μόνο που ο Πρωθυπουργός, θεωρώντας ότι με την επίθεση από τα αποδυτήρια θα αιφνιδίαζε τον αντίπαλό του, παρέβλεψε πως για να καταφέρει να πετύχει γκολ θα έπρεπε να διασχίσει όλο το γήπεδο. Ή για να το εκφράσω πιο ρεαλιστικά, παρέβλεψε πως ο Γιώργος ο Παπανδρέου είχε στην διάθεσή του μιαν ολόκληρη εβδομάδα για να οργανώσει την άμυνά του.
  • Ø Το αποτέλεσμα το διάβασα σε άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» όπου υπό τον τίτλο «Χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ έφερε η ΔΕΘ», μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής :
  • Ø «Όσο κι αν ενδεχομένως ήθελαν, δεν μπορούσαν χθες να κρύψουν τη μεγάλη ικανοποίησή τους στην Ιπποκράτους για τον θετικό αντίκτυπο που φαίνεται να είχαν οι δύο εμφανίσεις του κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Ικανοποίηση που εξελίχθηκε σε ενθουσιασμό, όταν έγιναν γνωστές οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ που μεταδόθηκαν χθες βράδυ και διευρύνουν τη διαφορά από τη Ν.Δ.»
  • Ø «Αυτή άλλωστε ήταν και η κεντρική στόχευση του κ. Παπανδρέου το Σαββατοκύριακο. Να παρουσιάσει, δηλαδή, ένα εναλλακτικό και σαφώς πιο αισιόδοξο για τους πολίτες σχέδιο εξόδου από την κρίση, αποφεύγοντας βέβαια να εξηγήσει επαρκώς τον τρόπο εφαρμογής του στη δυσμενέστατη σημερινή οικονομική συγκυρία.»
  • Ø Και βέβαια μετά από τις εμφανίσεις Καραμανλή και Παπανδρέου στην ΔΕΘ ακολούθησαν καθημερινοί διαξιφισμοί στελεχών των δύο κομμάτων για τα οικονομικά, μόνο που οι διαξιφισμοί αυτοί αλλά και οι αρνητικές κριτικές προς τον Γιώργο τον Παπανδρέου , διαμορφώνοντο κατά το δοκούν από τα φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ Μέσα Ενημέρωσης, που αποτελούν και την πλειοψηφία.
  • Ø Δηλαδή με απλά λόγια, όσο και να προσπαθούν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και τα στελέχη του κόμματος, η ζυγαριά των εντυπώσεων στους απλούς πολίτες έχει γύρει προς εκείνον (τον Γιώργο τον Παπανδρέου φυσικά) που τους χάιδεψε τα αυτιά, που δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα, που δεν είπε τίποτε το συγκεκριμένο και άρα τίποτε το δυσάρεστο, καθώς όπως και να το κάνουμε δεν μας αρέσει να ακούμε δυσάρεστα. Έτσι απλά , εκεί που ο Κώστας ο Καραμανλής ξεκίνησε με φουλ επίθεση, βρέθηκε να δέχεται ο ίδιος επίθεση και να βρίσκεται στριμωγμένος στα καρέ του.
  • Ø Αστοχία 2η : Και εκεί που όλοι περίμεναν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ για να πάρουν οι υποψήφιοι βουλευτές την μπάλα και να ξεκινήσουν την αντεπίθεση, έρχεται ο προπονητής, συγνώμη ο Πρωθυπουργός ήθελα να πω, και βγάζει έξω από την ομάδα τον έρμο τον Σάββα τον Τσιτουρίδη.
  • Ø Τι κι αν πριν από λίγα λεπτά ο προπονητής του ΠΑΣΟΚ, είχε κάνει αλλαγή τον πρώην αρχηγό τον Κώστα τον Σημίτη και πολλά από τα πρώτα στελέχη της ομάδας . Οι οπαδοί (Μέσα Ενημέρωσης) φώναζαν για την αλλαγή Τσιτουρίδη, η ομάδα πάγωσε και βρέθηκε και πάλι στην άμυνα.
  • Ø Και καλά να κάνει αλλαγές με τους άλλους που είχαν λερωμένη την φωλιά τους. Αλλά ο έρμος ο Σάββας ο Τσιτουρίδης τι έκανε; Όπως μου είπε κάποιος , «αμάρτησε για το παιδί του». Και όχι μόνο η πλειοψηφία των μπαμπάδων θα έδειχνε κατανόηση, αλλά ακόμη και οι ίδιοι οι Πασόκοι δύσκολα θα μπορούσαν να προσάψουν κάτι σε έναν πολιτικό ο οποίος , ομολογία Πασόκου, ήταν από τους καλύτερους υπουργούς γεωργίας της ΝΔ !!!
  • Ø Κλείνω με το άρθρο της «Καθημερινής» για τα χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ: «Την ίδια αισιοδοξία εξέπεμπαν και πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έλεγαν ότι μετά την επιτυχία της ΔΕΘ απομένουν δύο μόνον παράμετροι που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της 4ης Οκτωβρίου: Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων επικρατείας και το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Δεδομένου, μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ όπως όλα δείχνουν θα έχει νέα πρόσωπα στο Επικρατείας, ενώ η Ν.Δ. τη γνωστή παλαιά φρουρά, οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν μόνον το ντιμπέιτ ως «σκόπελο» χωρίς ωστόσο να κρύβουν ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον η νίκη, αλλά μια διαφορά με τη Ν.Δ. που θα του χαρίσει άνετη και όχι οριακή κυβερνητική πλειοψηφία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου