Αναζήτηση

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΟΞΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

  • Ø Τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου (για την ακρίβεια απέμειναν 20 ημέρες) και ο προεκλογικός αγώνας έχει αποκτήσει μια πολύ έντονη όξυνση και σε όλα τα επίπεδα. Δηλαδή, όχι μόνο μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
  • Ø Ειδικά οι εφημερίδες, αλλά και τα ραδιοτηλεοπτικά καθώς επίσης και τα διαδυκτιακά, έχουν αφήσει την άκρη κάθε είδους «δεοντολογία» και είτε άμεσα είτε έμμεσα παίρνουν σαφώς θέση υπέρ κάποιου κόμματος και κυρίως υπέρ της ΝΔ ή υπέρ του ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Με αιχμή του δόρατος τα θέματα που αφορούν στην οικονομία, αλλά και με διάφορες άλλες αφορμές, από τα ψηφοδέλτια μέχρι τα «debate», όλα αποτελούν αφορμές, όχι και για τόσο συνηθισμένες αντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων.
  • Ø Ειδικά σε ότι αφορά στο ΠΑΣΟΚ, οι δημοσκοπήσεις που δίδονται στην δημοσιότητα και που το δείχνουν – πιθανόν – να φτάνει στην πηγή αλλά να είναι αμφίβολο το αν θα πιει νερό, προκαλούν μιαν επιπλέον όξυνση την οποία αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στους πολίτες τα φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία – να μην κρυβόμαστε – τουλάχιστον σε εθνικό επίπεδο, είναι τα περισσότερα.
  • Ø Για παράδειγμα σύσσωμο το «συγκρότημα Λαμπράκη» έχει κατεβάσει κάθε είδους προσωπείο και στηρίζει αφειδώς τον Γιώργο τον Παπανδρέου , γνωρίζοντας ίσως ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία.
  • Ø Εκτός από τις εφημερίδες, διάβαζα χθες στο διαδικτυακό «in.gr» την «είδηση» για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ διανθισμένη από τα στελέχη που δεν συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια , κάτι που υποβαθμίστηκε εμφανώς στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ.
  • Ø Θέλετε άλλο παράδειγμα; Πάλι στο «in.gr» διάβασα σε πρώτη είδηση το ότι ο Γιώργος ο Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στις εμφανίσεις τους στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
  • Ø Όμως υποβάθμισαν εμφανώς τις αντιδράσεις και τα σχόλια, ειδικά εκείνων που μπορούν άμεσα να κρίνουν τις ανακοινώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα του προέδρου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Κ.Μίχαλου ο οποίος , ούτε λίγο, ούτε πολύ, χαρακτήρισε αόριστες και γενικόλογες τις αναφορές του Γιώργου του Παπανδρέου για τα οικονομικά μέτρα.
  • Ø Για του λόγου το αληθές, ενώ όταν ο κ.Μίχαλος τα έχωνε στην κυβέρνηση έπαιζε στα πρώτα θέματα, χθες στις 10 το βράδυ πρώτο θέμα στο «in.gr» ήταν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ αλλά πως ; «Εκτός των ψηφοδελτίων της ΝΔ οι Π.Δούκας, Αρ.Παυλίδης και Σ.Τσιτουρίδης». Δηλαδή αυτό που ήταν αναμενόμενο ήταν η είδηση; Δεύτερο θέμα ήταν νέα δημοσκόπηση που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται , ενώ τα σχόλια του Κ.Μίχαλου είχαν πεταχτεί στα ψιλά και γενικά οι ειδήσεις που είναι εναντίον του ΠΑΣΟΚ είχαν εξοβελιστεί στον «Καιάδα» της δημοκρατικής «δεοντολογίας».
  • Ø Θα μου πείτε και τι σε ενοχλεί. Και εσύ δεν εργάζεσαι σε μέσο ενημέρωσης που παίρνει θέση ; Ναι , παίρνω και εγώ θέση και δεν με ενοχλεί το να έχει μια πολιτική θέση ένα Μέσο Ενημέρωσης. Άλλωστε αυτό συνέβαινε από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου και την απελευθέρωση της Ελλάδας. Όμως με ενοχλεί να θέλουν κάποιοι να εμφανίζονται πως τηρούν την δεοντολογία και να κατακεραυνώνουν άλλους ως κομματικούς , μοιράζοντας μάλιστα ταμπέλες για «δημοκρατικά» και μη «δημοκρατικά» Μέσα Ενημέρωσης, όταν οι ίδιοι στηρίζουν με φανατισμό και άνευ όρων κάποιο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου