Αναζήτηση

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

BLOGS ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ. ΑΣΧΕΤΟΙ + ΑΣΧΕΤΑ = ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ

  • Ø Παρακολουθώ με πολύ προσοχή όσο γίνεται περισσότερα blogs καθώς τα θεωρώ ως ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» ανταλλαγής απόψεων, θέσεων , αλλά και απλώς για να μπορεί κάποιος να εκφραστεί ελεύθερα , έστω και εάν απλώς θέλει να πει τον πόνο του ή να βρει ανθρώπους που πάσχουν ή χαίρονται με τα ίδια πράγματα.
  • Ø Όμως η ραγδαία αύξηση των αυτοαποκαλούμενων και ως «ειδησεογραφικά» blogs που τα δημιουργούν άσχετοι με την δημοσιογραφία , αναμεταδίδοντας – στην καλύτερη περίπτωση - ειδήσεις από πραγματικά ειδησεογραφικά sites (ασχέτως με το αν αναφέρουν ή όχι την πηγή) ή στην χειρότερη περίπτωση αναπαράγοντας φήμες , διαδόσεις, ανακρίβειες, είναι ενέργειες που κατά την γνώμη μου βλάπτουν σοβαρά την υγεία των blogs.
  • Ø Η αφορμή για αυτές τις σφήνες μου δόθηκε όταν είδα σε Χανιώτικο blog την «είδηση» για τον νεαρό που είχε 160 δενδρύλλια κάνναβης στο…σαλόνι του !!!. Πρόκειται για μια απόλυτα ανακριβής αναφορά (ήμουν στην σχετική συνέντευξη στην ασφάλεια) την οποία όμως αντέγραψαν άλλα blog με αποτέλεσμα να διαδοθεί ευρύτερα και να την «πατήσει» και δημοσιογράφος εφημερίδας Αθηναϊκής που την αναπαρήγαγε.
  • Ø Δεν εξετάζω που την βρήκαν την «είδηση» αυτή οι bloger ή πως την φαντάστηκαν. Καταλαβαίνω πως πουλά καλύτερα μια φυτεία σε σαλόνι παρά σε εγκατελειμένο σπίτι.
  • Ø Όμως ακόμη και εάν έκαναν ένα λάθος ή παράκουσαν από την τηλεόραση. Οι αθεόφοβοι δεν σκέφτηκαν πως για να έχει κάποιος 160 δενδρύλλια κάνναβης μισού μέτρου στο σαλόνι του, τότε το σαλόνι πρέπει να είναι τουλάχιστον 200 τετραγωνικών μέτρων (άντε να βάλω μαζί και τον καναπέ);
  • Ø Και καθώς δεν είναι η πρώτη φορά (πριν λίγους μήνες πάλι από blog είχε αναπαραχθεί στο πανελλήνιο «είδηση» για νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Χανίων που πέθανε από μεταδοτική ασθένεια) που αναμεταδίδονται φήμες και διαδόσεις ως «ειδήσεις».
  • Ø Και επειδή θεωρώ πως θίγομαι και ως δημοσιογράφος αλλά και ως blogger , θα παρακαλούσα τουλάχιστον εκείνους που έχουν το ψώνιο να το παίζουν «δημοσιογράφοι» να εξακριβώνουν την «είδησή» τους ή έστω να δημοσιεύουν και την πηγή από την οποία την αναδημοσίευσαν.
  • Ø Η αναμετάδοση ή η μετάδοση ειδήσεων μέσω του Internet θεωρώ πως είναι πολύ πιο σοβαρή και υπεύθυνη ενέργεια από ότι στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο. Γιατί σε αυτά τα μέσα ότι είπες είπες και όποιος το άκουσε το άκουσε. Όμως στο Internet , όπως και στην εφημερίδα, ότι γράφεις μένει και μπορούν να το διαβάσουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου