Αναζήτηση

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΨΑΡΑΔΕΣ» ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΑΣ ΚΩΔΙΚΩΝ


  • Ø Στις φωτογραφίες βλέπετε δύο διαφορετικούς τρόπους δύο διαφορετικών τραπεζών με τους οποίους κάποιοι απατεώνες προσπαθούν να μας ξεγελάσουν για να μας υποκλέψουν με ηλεκτρονικό τρόπο τους κωδικούς που χρησιμοποιείτε για τις τραπεζικές μας εργασίες.
  • Ø Στην μεν περίπτωση της «Εθνικής» η προσπάθεια είναι χονδροειδέστατη καθώς είναι φανερό πως το «Ελληνικό» κείμενο προέρχεται από κάποιον ηλεκτρονικό μεταφραστή. Έτσι είναι δύσκολο να την πατήσει κάποιος αλλά καμιά φορά μέσα στην ζάλη και την κούραση κανείς δεν ξέρει και πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί.
  • Ø Ειδικά σε ότι αφορά στην άλλη περίπτωση της «Πειραιώς» , η τράπεζα έχει ενημερώσει όλους όσοι χρησιμοποιούν το σύστημα της winbank καθώς οι απατεώνες αξιοποίησαν αυτές ακριβώς τις δυνατότητες του ηλεκτρονικού συστήματος και συγκεκριμένα της τηλεειδοποίησης.
  • Ø Όπως αναγράφει το ενημερωτικό κείμενο της τράπεζας « βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια συλλογής στοιχείων (phishing) μέσω ψευδών ηλεκτρονικών μηνύματων (e-mail).
  • Το μήνυμα που αποστέλλεται με φαινομενικό αποστολέα “winbank alert”, έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με email alert της Τράπεζας Πειραιώς, και παραπέμπει τους παραλήπτες σε ψεύτικη ιστοσελίδα που μοιάζει με αυτή τη winbank. Το συγκεκριμένο μήνυμα έχει αποσταλεί σε πελάτες και μη της Τράπεζας Πειραιώς σε Ελλάδα κι εξωτερικό κι έχει σκοπό να οδηγήσει τους ανυποψίαστους παραλήπτες (που κάποιοι θα τυγχάνει να είναι και χρήστες της winbank ή/και των Alerts) να καταχωρήσουν τους μυστικούς τους κωδικούς πρόσβασης.»
  • Ø Μάλιστα για πολλοστή φορά η τράπεζα συμβουλεύει πως «ο πιο ασφαλής τρόπος για να εισέλθετε στην υπηρεσία είναι πληκτρολογώντας τη διεύθυνση https://www.winbank.gr, ή www.winbank.gr και να επιλέξετε το πλήκτρο «Συνδεθείτε». Θα πρέπει να αποφεύγετε με κάθε τρόπο να επισκέπτεστε τη winbank (ή οποιαδήποτε άλλη σελίδα ηλεκτρονικής τραπεζικής) μέσω συνδέσμων (links) από e-mails ή άλλες ιστοσελίδες που δεν έχουν άμεση σχέση με τη winbank.»
  • Ø Καλή και βολική λοιπόν η ψηφιακή και ηλεκτρονική τεχνολογία, αλλά καθώς εκσυγχρονίζονται και οι απατεώνες καλό θα είναι να προσέχουμε και να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου