Αναζήτηση

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ

  • Ø Τον Μιχάλη τον Κυριακάκη, τον γνωρίζω 20 χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια δημοσιογραφώ στα Χανιά. Φίλοι δεν είμαστε, αλλά με την ιδιότητά του ως διευθυντής της αγροτικής φυλακής στην Αγιά χρειάστηκε να συνεργαστούμε αρκετές φορές.
  • Ø Έτσι , διαβάζοντας την ανακοίνωση – δελτίο Τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με την οποία τον θέτουν σε διαθεσιμότητα και του κάνουν Ένορκη Διοικητική Εξέταση αλλά και προκαταρκτική εξέταση, έμεινα άναυδος, όπως και φαντάζομαι πολλοί, αν όχι όλοι οι Χανιώτες.
  • Ø Και σε ότι αφορά το αν επεδίωξε την μεταγωγή του Παναγιώτη Βλαστού από την φυλακή Τρικάλων στην φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού, και για ποιους λόγους, αυτό είναι κάτι που το διερευνά πλέον η δικαιοσύνη και μάλιστα με εντολή του Νίκου του Δένδια θα έχουμε τα αποτελέσματα την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Ø Όμως εκείνο που με απασχολεί και με προβληματίζει, είναι το γιατί δημοσιοποιήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τόσο γρήγορα το συγκεκριμένο θέμα. Δηλαδή γιατί ο Νίκος ο Δένδιας έσπευσε να πετάξει στην αρένα του Κολλοσαίου ή μάλλον να ρίξει ως βορά στον λάκκο των λεόντων των Μέσων Ενημέρωσης, με όλους εμάς ως θεατές, τον Μιχάλη τον Κυριακάκη. Και για να γίνω πιο σαφής.
  • Ø Από την στιγμή που σε μόλις τέσσερεις ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ και η προκαταρκτική εξέταση, δεν θα μπορούσε ο υπουργός δικαιοσύνης να περιμένει το αποτέλεσμα και μετά να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις;
  • Ø Γιατί αυτό που έκανε ήταν. Να στιγματίσει τον Μιχάλη τον Κυριακάκη παραδίδοντάς τον στα Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, καθώς είναι γνωστό πως από την στιγμή που γίνεται ΕΔΕ δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις.
  • Ø Ποιος θα τον “ξεπλύνει” εάν το πόρισμα της ΕΔΕ είναι απαλλακτικό; Τι παιχνίδια παίχτηκαν ή παίζονται; Γιατί κάποια Μέσα Ενημέρωσης, με αφορμή αυτή την ανακοίνωση του υπουργείου δικαιοσύνης, ενέπλεξαν και την σύζυγο του Χρήστου του Μαρκογιαννάκη;
  • Ø Και βέβαια ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών με γραπτή του δήλωση βούλωσε τα στόματα των λεόντων. Όμως ο Μιχάλης ο Κυριακάκης μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ δεν μπορεί να μιλήσει.
  • Ø Και εάν έχει κάνει την λαδιά του, τότε ναι και πρέπει να την πληρώσει. Όμως εάν αποδειχθεί πως δεν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο, ποιος θα τον “ξεπλύνει”;
  • Ø Θεωρώ πως ο υπουργός δικαιοσύνης όχι απλά βιάστηκε πολύ, αλλά επέδειξε εγκληματική βιασύνη, ειδικά όταν μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος στις δεκαετίες που υπηρετούσε ως διευθυντής της αγροτικής φυλακής Αγιάς, όχι μόνο δεν είχε κατηγορηθεί για κάποιο παράπτωμα, αλλά η φυλακή αυτή θεωρείτο πρότυπο και είχε γίνει και θέμα αφιερωμάτων τόσο στον γραπτό όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.
  • Ø Και για να μην θεωρηθεί πως μεροληπτώ ή πως ευλογώ τα γένια μου, αντιγράφω ένα απόσπασμα από αφιέρωμα του Σταύρου του Θεοδωράκη στην εφημερίδα “Τα Νέα” όπου σε συνέντευξη με ισοβίτη στην φυλακή της Αγιάς γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής :
  • Ø «Για να πάρω την άδεια να μπω σε μια φυλακή παιδεύτηκα πάνω από έναν χρόνο. Μίλησα με όλους. Με υπουργούς, γενικούς, διευθυντές, εισαγγελείς, κοινωνικούς λειτουργούς. Τελικά, τέλη Νοεμβρίου με ειδοποίησαν ότι μπορώ να επισκεφθώ ένα «κατάστημα» αρκεί να μην έχει αντίρρηση το Συμβούλιο της Φυλακής, οι υπάλληλοι, οι κρατούμενοι και βεβαίως ο διευθυντής. Έτσι κατέφυγα στον Μιχάλη Κυριακάκη διευθυντή στις Αγροτικές Φυλακές. Το σπίτι του, πάνω στον δρόμο που οδηγεί στον Ομαλό μοιάζει με προκεχωρημένο φυλάκιο. Πίσω του είναι ο κόσμος του. Μια παλιά φυλακή με σύγχρονη, όμως, νοοτροπία. Όσο σύγχρονη, τέλος πάντων, μπορεί να είναι μια φυλακή στην Ελλάδα.»
  • «Πόσον καιρό είστε μέσα; Δεκαπέντε χρόνια. Και έχετε περάσει από παντού; Από παντού. Αλικαρνασσό, Χαλκίδα, Κορυδαλλό, Λάρισα, Χανιά, Νεάπολη.
  • Οι χειρότερες; Στην Κόρινθο. Κόλαση. Μέσα στα κελιά είμαστε πέντε-έξι άτομα. Μπορείς να επιβιώσεις εσύ μέσα σε ένα κελί με πέντε άτομα;
  • Εδώ πώς είναι τα πράγματα;
  • Εδώ βγαίνει η φυλακή. Και ο διευθυντής είναι σωστός. Ό,τι νόμιμο υπάρχει θα το πάρεις, δεν θα σου κάνει καψώνια, εάν όμως κάνεις παρανομία έχεις θαφτεί. Δεν σου χαρίζεται.»

1 σχόλιο:

  1. Σε αυτήν εδώ την ανάρτηση υπήρχαν κάποια σχόλια τα οποία τα διέγραψα - μαζί με τις δικές μου απαντήσεις - καθώς αποδείχθηκε πως ήταν "μαιμού". Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος. Εκτός απο τα ανώνυμα, υπήρχαν και επώνυμα σχόλια απο - υποτίθεται - επωνύμους εκπροσώπους φορέων. Όμως ήταν ψεύτικοι και απλά χρησιμοποίησαν τα ονόματα και τις ιδιότητες των πραγματικών.
    Αυτό δημιουργεί ένα τεράστιο θέμα για τα σχόλια των blogs και τουλάχιστον προσωπικά με αναγκάζει να ενεργοποιήσω το φίλτρο σύμφωνα με το οποίο σχόλια θα μπορούν να αφήνουν μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες με Open IP .

    ΑπάντησηΔιαγραφή