Αναζήτηση

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΧΑΝΙΩΝ : ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ

  • Ø Στα όσα επεσήμανα στις χθεσινές «σφήνες» για το αεροδρόμιο Χανίων, ένας λάθος συναγερμός για την γρίπη των χοίρων η μάλλον την γρίπη τύπου Α όπως ονομάζεται επισήμως, ήρθε να αποκαλύψει μια ακόμη έλλειψη του «Διεθνούς κρατικού αερολιμένα Χανίων Ιωάννης Δασκαλογιάννης».
  • Ø Εν μέσω λοιπόν της πανδημίας της γρίπης και βέβαια και πριν από αυτήν, στο αεροδρόμιο Χανίων υπάρχει μόνο ένας γιατρός και μάλιστα και αυτός σε συγκεκριμένες ώρες (μια βάρδια μπορεί να κάνει ο άνθρωπος) ενώ όταν παίρνει το ρεπό του…απλώς δεν υπάρχει γιατρός. (Δεν δέχομαι με τίποτα πως καλύπτει τις ανάγκες ο γιατρός της …115 Πτέρυγας Μάχης !!!)
  • Ø Συγκεκριμένα την Πέμπτη έφτασε στο αεροδρόμιο, με εσωτερική πτήση από την Σύρο, ένας Αμερικανός τον οποίο οι κάμερες «συνέλαβαν» να έχει 38 βαθμούς πυρετό. Χωρίς να το πολυσκεφθούν (κακώς) κάποιοι σήμαναν συναγερμό και τον οδήγησαν τον άνθρωπο στο ιατρείο όπου διαπίστωσαν πως ο γιατρός έλειπε λόγω ρεπό. Έτσι άρχισαν να καλούν το ΕΚΑΒ για να στείλει αυτό γιατρό. (Για να μην πούμε και για τις γνωστές ελλείψεις σε προσωπικό και του ΕΚΑΒ Χανίων).
  • Ø Τελικά η όλη αναστάτωση ήταν άνευ λόγου και αιτίας καθώς ο άνθρωπος είχε έρθει στην Ελλάδα από τις 20 Μαΐου και απλώς εκεί που ήταν πριν έρθει Χανιά κρυολόγησε και ανέβασε λίγο πυρετό.
  • Ø Όμως από την μια είναι τελείως μα τελείως απαράδεκτο το να έχουν βάλει θερμικές κάμερες στο αεροδρόμιο και από την άλλη να μην έχουν προβλέψει την ύπαρξη γιατρού.
  • Ø Και επιπλέον πως είναι δυνατόν να λέμε και να ακούμε διάφορα περί κρίσης στον τουρισμό και περί τουριστικής ανάπτυξης, όταν το ένα και μοναδικό αεροδρόμιο στην Δυτική Κρήτη από το οποίο (ελπίζουμε) να έρθουν χιλιάδες επισκεπτών δεν διαθέτει ιατρική κάλυψη καθόλη την διάρκεια της λειτουργίας του, δηλαδή όλο το 24ωρο.
  • Ø Ασχέτως της γρίπης Α, έχουν αναλογιστεί εκείνοι που έχουν το στυλό για τις υπογραφές των εγκρίσεων , τι θα γίνει εάν κάποιος επισκέπτης ασθενήσει ή χτυπήσει ή πάθει μια καρδιακή ανακοπή βρε αδελφέ, και διαπιστωθεί πως στο αεροδρόμιο δεν υπάρχει γιατρός και θα πρέπει να περιμένουν να πάει το ΕΚΑΒ από τα Χανιά (δέκα χιλιόμετρα απόσταση;) και εάν βέβαια έχει και το ΕΚΑΒ διαθέσιμο γιατρό.
  • Ø Μπορείτε να σκεφτείτε ποια εικόνα και ποιες εντυπώσεις θα μεταφέρουν στις χώρες τους όλοι όσοι θα βρίσκονται στο αεροδρόμιο και πόσο τυχεροί είμαστε που δεν έχουμε θρηνήσει κάποιο θύμα ; Όμως έως πότε θα παίζουμε με την τύχη της απρονοησίας, του ωχαδερφισμού και εν τέλει της αδιαφορίας ;
  • (Η φωτό είναι απο το www.explorecrete.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου