Αναζήτηση

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ;

  • Ø Η Είδηση : «Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Ελλάδας να ακυρώσει δικαστικά το βαρύτατο πρόστιμο ύψους σχεδόν 250 εκατομμυρίων ευρώ που της επέβαλε τον Δεκέμβριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις... συνήθεις παρανομίες, κομπίνες και κάθε είδους λάθη στην επιδότηση των αγροτών, αυτή τη φορά για την περίοδο 1999-2004. Με χθεσινή του απόφαση το Πρωτοδικείο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, απέρριψε την προσφυγή της χώρας, επιβαρύνοντάς την επιπλέον με τα δικαστικά έξοδα και ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό «λογαριασμό» στα 244,2 εκατομμύρια ευρώ. Το «πρόστιμο» είναι στην πραγματικότητα παρακράτηση των αντιστοίχων κονδυλίων από τις τρέχουσες τακτικές επιδοτήσεις της Ένωσης, το δε συγκεκριμένο ποσό δεν είναι παρά ένα από πολλά που έχει κληθεί και, όσο δεν αλλάζουν τα πράγματα, θα συνεχίσει να καλείται να επιστρέψει η Ελλάδα στο κοινοτικό ταμείο. Η απόφαση αφορά κυρίως κομπίνες και αδυναμία ελέγχου στους τομείς του ελαιολάδου, του βάμβακος και των οπωροκηπευτικών»
  • Ø Η Απορία : Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο ή τα πρόστιμα; Γιατί – απ’ότι κατάλαβα – θα παρακρατηθούν τώρα τα χρήματα αυτά από εκείνους που τα δικαιούνται για λάθη , παραλείψεις ή κομπίνες που κάποιοι έκαναν στην περίοδο 1999-2004;
  • Ø Τότε κάποιοι αγρότες τα εισέπραξαν αυτά τα χρήματα. Πάει τελείωσε αυτό; Τότε κάποιοι ήταν εκείνοι που είχαν την βασική ευθύνη για όλες αυτές τις παραλείψεις για τις οποίες καταδικάστηκε η χώρα. Θα το κάνουμε γαργάρα και αυτό;
  • Ø Αν τελικά δεν υπάρχει κάποιος στον οποίο θα αποδοθούν ευθύνες τότε για ποιόν λόγο να μην γίνονται και να ξαναγίνονται και από τους επόμενους; Λογικό να σκεφτούν και οι σημερινοί ότι μέχρι να ανακαλυφθούν τα «λάθη» ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, ενώ έτσι κι αλλιώς ουδείς τιμωρείται και ουδείς θεωρείται υπεύθυνος.
  • Ø Για την ιστορία μόνο να επισημάνω πως στην επίμαχη χρονική περίοδο υπουργοί Γεωργίας διετέλεσαν οι Γιώργος Ανωμερίτης και Γιώργος Δρυς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου