Αναζήτηση

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ» ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ…ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  • Ø      Μετά τις σφήνες του Σαββατοκύριακου και τις επισημάνσεις για τα «καλά» του ανταγωνισμού που υποσχέθηκε ο όμιλος Attica με την δρομολόγηση του νέου πλοίου στην γραμμή Ηράκλειο – Πειραιάς, διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο στην «Απογευματινή της Κυριακής» από το οποίο μεταφέρω ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα σημεία :
  • Ø      «Ήρθαμε στην Κρήτη για πάντα, δεν θα φύγουμε από την Κρήτη ποτέ. Σας το επαναλαμβάνω. Aπό την Κρήτη δεν θα φύγουμε ποτέ». Με αυτά τα λόγια ο Ανδρέας Βγενόπουλος φρόντισε να δώσει το στίγμα των προθέσεών του...Ταυτόχρονα, δε, αποκαλύπτουν σιγά σιγά το στρατηγικό σχεδιασμό τους, που «βλέπει» την Κρήτη ως συνολική αγορά και δεν περιορίζεται στα της ακτοπλοΐας. Η κάθοδος, δε, στη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο είναι η αρχή, ενώ ακολουθούν τα Χανιά και το Ρέθυμνο. «Ένας από τους λόγους που δεν θα φύγουμε ποτέ είναι ότι δεν ήρθαμε τώρα, θα ήθελα να σας δώσω μερικά στοιχεία για την παρουσία στην Κρήτη του ομίλου της MIG με διάφορες εταιρείες, τις οποίες είτε ελέγχουμε απόλυτα είτε έχουμε κάποια συμμετοχή και από τα οποία αποδεικνύονται ότι σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού της Κρήτης κάνουν χρήση κάποιου από τα προϊόντα μας ή τις υπηρεσίες μας σε καθημερινή βάση», δήλωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος και, αφού τόνισε ότι πλέον στο όχημα της MIG υπάρχει και η Ολυμπιακή, ανέφερε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
  • Ø      Η Marfin Popular Bank έχει συνολικά στην Κρήτη 10 καταστήματα: 4 στο Ηράκλειο, 3 στο Λασίθι, 2 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο. Η Everest έχει 2 μαγαζιά στο Ηράκλειο, 2 στα Χανιά, 1 στο Ρέθυμνο. Η Goody’s έχει 4 μαγαζιά της στο Ηράκλειο, 1 στα Χανιά κι ένα 1 στο Ρέθυμνο. Η Flocafe έχει 2 καταστήματα στο Ηράκλειο. Η Singular Logic, η εταιρεία πληροφορικής του ομίλου MIG, έχει 20 αποκλειστικούς αντιπροσώπους στην Κρήτη, εκ των οποίων είναι 11 στο Ηράκλειο, 4 στο Λασίθι, 3 στα Χανιά, 2 στο Ρέθυμνο. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει στην Κρήτη 2.911 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Η Vivartia έχει στην Κρήτη σήμερα 3.128 σημεία πώλησης, και κάθε χρόνο γύρω στα 1.600 φορτηγά με προϊόντα του ομίλου της MIG έρχονται στην Κρήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου